Inrusisme professional

​El fals metge que va exercir sis mesos a l'hospital de Figueres s'enfronta a 3 anys de presó

L'ICS, el Col·legi de Metges i la Fiscalia, que en demana 2 anys, l'acusen d'intrusisme professional

per Redacció, 5 de març de 2018 a les 11:11 |
El fals metge, en el moment de ser detingut. | Guàrdia Civil.
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut Català de la Salut (ICS) i el Col·legi de Metges de Girona demanen tres anys de presó per a Víctor Manuel Yeste, l'home que va exercir durant sis mesos com a metge a l'Hospital de Figueres sense tenir cap titulació. Tant ells com la Fiscalia, que demana 2 anys de presó, l'acusen d'intrusisme professional. La causa està pendent que es fixi data per al judici oral.

El cas es va destapar fa gairebé dos anys quan la Guàrdia Civil va detenir Víctor Manuel Yeste al centre hospitalari. No era la primera vegada que se'l detenia. La policia ho havia fet en almenys dues ocasions entre el 2011 i el 2013. El primer cop va ser arrestat per tenir un expedient mèdic fals mentre feia el MIR en un hospital de Dènia (Alcant). Dos anys abans, al març de 2011, el van detenir per, presumptament, haver instal·lat càmeres als lavabos de dones de l'hospital general de Castelló. La seva parella sentimental va denunciar-lo en trobar part de les gravacions. 


Mentre va exercir a l'hospital de Figueres, va treballar al Punt d'Atenció Continuada (PAC) contractat per l'ICS. En aquest equipament s'atenen urgències durant les nits i els caps de setmana. Abans d'aquest etapa, també va treballar un any a Urgències del mateix centre hospitalari. Això va ser entre el 2014 i el 2015, quan se'l va contractar com a "personal temporal de reforç". Durant aquesta etapa, segons va confirmar la Fundació Salut Empordà, atenia casos "banals" de baixa complexitat. 

Segons va transcendir en el moment de la seva detenció, Yeste hauria estudiat, com a mínim, fins a quart curs de Medicina i va exercir com a professor a la facultat de Fisioteràpia de València, també de manera irregular. Se sospita que hauria falsificat el seu expedient acadèmic per obtenir de manera fraudulenta el títol de Medicina, emès pel Ministeri d'Educació.

 

Participació