Segon detingut pel doble crim de Susqueda

Els Mossos detenen a Salt el fill de Jordi Magenti, que era el primer detingut i de qui no tenen cap dubte que va ser l'autor material del doble assassinat

Recerca al pantà de Susqueda
Recerca al pantà de Susqueda | ACN
Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:39h
Segon detingut pel doble crim del pantà de Susqueda. Després que aquest dilluns s'hagi arrestat a Santa Coloma de Farners (la Selva) Jordi Magenti, un home d'Anglès (la Selva) d'uns 60 anys amb antecedents per matar la seva parella l'any 1997, a mig matí també s'ha detingut el seu fill. La segona detenció s'ha fet a Salt (el Gironès), i la policia catalana està escorcollant casa seva a la recerca de possibles indicis relacionats amb el crim, que va causar la mort de dos joves del Maresme, Paula M.P., de 21 anys i veïna de Cabrils, i Marc H.L., de 23 i veí d'Arenys de Munt.

Els dos nois van desaparèixer el 24 d'agost quan anaven a fer una excursió amb caiac i els seus cossos van ser trobats al cap d'un mes a dins l'embassament. La hipòtesi sobre la seva desaparició se centrava ja en la via criminal, ja que els cadàvers presentaven signes de violència (la dona va rebre un tret al cap, i l'home, a l'esquena).

L'intendent dels Mossos d'Esquadra Antonio Rodríguez ha assegurat aquest dilluns al migdia que la policia catalana no té "ni un sol dubte" de l'autoria del presumpte assassí. Tal com ha afirmat, aquesta és "processalment presumpta", a espera que es provi judicialment, tot i que la investigació policial conclou que "no hi ha dubtes de l'autoria", ja que hi ha prou "càrrega provatòria". 
 

Investigació oberta sota secret

Segons l'intendent dels Mossos, el detingut, coneixedor de la zona on es va produir el crim de Susqueda, no tenia relació amb les víctimes ni amb l'entorn de les seves famílies. "No hi ha ni una sola dada, indici o sospita que el vinculi amb les famílies o les víctimes", ha declarat. Rodríguez.

Aquest, que s'ha negat a fer un perfil psicològic de Magenti i no ha precisat si la policia ha escorcollat el seu domicili o ho pensa fer, sí que ha pogut confirmar que el detingut té antecedents per assassinat i que, segons tots els indicis, hauria actuat sol. La investigació, doncs, segueix oberta i sota secret, motiu pel qual ha rebutjat donar més detalls.

Un cas complex

El cos del noi va aparèixer surant i el de la noia en una de les parets rocoses del pantà, ja fora de l'aigua. Tots dos estaven despullats. Ell duia una motxilla amb una pedra a dins. Ella no en portava, però no es va descartar que la perdés dins l'aigua.

El lloc on van aparèixer és de difícil accés i està a mig camí de la platja on el 28 d'agost van trobar el cotxe de la parella. Algú l'havia manipulat per llançar-lo daltabaix i fer-lo desaparèixer al fons del pantà. Per això, els investigadors van creure que darrere del doble crim hi podia haver alguna persona coneixedora de la zona. El caiac també el van punxar expressament i hi van posar pedres de grans dimensions a dins per intentar enfonsar-lo.

Els cossos els van localitzar un mes més tard quan les aigües del pantà van baixar. L'autòpsia va confirmar que la noia trobada al pantà de Susqueda va rebre un tret al cap.

1997, una mort anunciada
 
El presumpte assassí ja va matar la seva dona l'any 1997, precisament el dia que la víctima complia 35 anys. Ho va fer en ple carrer, armat amb una escopeta amb la qual va disparar dos trets.

Dos mesos abans del tràgic succés, La dona havia denunciat el seu llavors ja el seu exmarit per repetits mals tractes físics i psíquics. A la denúncia es feia referència a les constants amenaces de mort, tot i no es va mencionar que Magenti tenia armes de foc. 

Després de la mort de Pepita García, la majoria dels seus veïns van assegurar estar al corrent de les freqüents discussions entre la parella durant els seus anys de matrimoni.
 

La parella desapareguda a Susqueda Foto: Mossos d'Esquadra