Les obres de la llosa del parc Central de Girona tenen un cost de gairebé 1,7 milions

Els treballs d'urbanització finalitzaran el mes vinent

Les autoritats han visitat les obres.
Les autoritats han visitat les obres. | ACN
Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:08h
Recta finals als treballs d'urbanització de la llosa del parc Central de Girona. Les obres d'urbanització i adequació de la part sud estaran acabades el mes vinent just abans de Setmana Santa.

Ho ha anunciat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, durant una visita a la zona. El cost total d'aquests treballs es de prop d'1,7 milions d'euros.

La zona de la llosa, que queda just per sobre de la coberta de l'estació del TAV, inclou un espai de jocs infantils, plantes, fonts i una zona de parterres que aniran amb gespa. Amb aquesta última fase, s'acaben uns treballs molt reivindicats a la ciutat que s'hauran allargat gairebé uns 10 anys.

El representant del govern espanyol també ha visitat l'estació de trens convencional, on han finalitzat els treballs per millorar l'accessibilitat a les andanes amb l'aixecament d'uns 68 centímetres respecte el nivell de la via.

Per altra banda, s'ha anunciat que l'estació del TAV i el túnel ja compten amb el sistema de comunicacions d'emergència RESCAT. Es va posar en marxa el 12 de gener passat en coordinació amb Bombers i Protecció Civil. Aquest és un dels principals requisits per obtenir l'homologació del Pla d'autoprotecció. La Generalitat ha tombat el pla en diverses ocasions en considerar que hi havia mancances.