Dos anys de presó per atacar un home a Olot amb un bat de beisbol i deixar-lo en coma

El jove s'havia discutit des del seu balcó amb la víctima, que estava a la terrassa d'un bar de la Pia Almoina

Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:52h
Fiscal, defensa i acusació particular han sol·licitat una pena de 2 anys de presó per a un olotí que va atacar un altre home amb un bat de beisbol, li va fracturar el crani i el va deixar en coma. L'acusat, Benaissa Amar Tahihai, que vivia a la plaça de la Pia Almoina d'Olot, es va discutir des del seu balcó amb la víctima que estava a la terrassa d'un bar fent el toc amb els seus amics.

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc el 25 de juliol del 2015. Aquell dia, cap a les vuit del vespre, l'acusat es trobava al balcó de casa seva, que dona just al damunt del bar Pia & CO d'Olot, i es va discutir amb un grup que hi havia a la terrassa del local.

Segons sembla, l'origen de la disputa va ser perquè el processat va tirar menjar per a gossos i burilles als que hi havia a sota. La víctima, un jove dominicà que formava part del grup, es va encarar amb l'acusat i aquest, com a resposta, va baixar al carrer armat amb un bat de beisbol.

Segons ha admès el mateix Tahihai al judici, quan l'altre li va demanar si buscava brega, ell li va ventar un cop de bat al cap. Després va tornar a entrar a l'edifici, deixant la víctima estesa a la plaça, i va amagar el bat de beisbol en un "forat" del bloc de pisos. 

Arran de l'atac, el jove dominicà va patir una fractura de crani, es va quedar en coma i va estar 41 dies hospitalitzat. Mentre estava ingressat, va haver-se de passar unes tres setmanes a la UCI. 

De 9 a 2 anys de presó

Per aquests fets, el fiscal demanava inicialment que es condemnés Tahihai a 9 anys de presó per un delicte de temptativa d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat. A més, també sol·licitava que no es pogués apropar a menys de mig quilòmetre de la víctima ni comunicar-s'hi durant deu anys.

Després del judici, però, el fiscal ha modificat substancialment la seva petició. El fiscal ha retirat l'agreujant a Tahihai i li ha estimat dues atenuants. Una primera d'anomalia psíquica, perquè el processat pateix un trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), que li afecta les facultats i li impedeix controlar els impulsos. I una segona de reparació del dany, perquè abans del judici ja havia consignat 8.424 euros per fer front a possibles indemnitzacions.

El fiscal ha acabat demanant que es condemni el processat a 2 anys de presó i que no es pugui apropar a la víctima durant tres anys. En matèria de responsabilitat civil, ha sol·licitat que apart d'aquells diners que ja ha consignat, n'aboni 5.000 més a la víctima. És a dir, que en total la indemnització sigui de 13.424 euros.

Tant l'acusació particular com la defensa s'han adherit a la petició del fiscal. El cas, que s'ha jutjat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per sentència.