Agricultura restaura l'hàbitat del riu Fluvià al Pla de l'Estany i la Garrotxa

El departament planta arbres de ribera que crearan un corredor de vegetació que permetrà el desplaçament d’animals com la llúdriga

Operaris del departament d'Agricultura, treballant al riu Fluvià
Operaris del departament d'Agricultura, treballant al riu Fluvià | Generalitat de Catalunya
Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat el 26 de febrer a les 12:48h
El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) duu a terme una sèrie d’actuacions silvícoles de millora del bosc de ribera al riu Fluvià a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa. L’objectiu és restaurar l’hàbitat fluvial arbrat d’un tram del curs mitjà del riu que presenta un dels  graus de conservació i dinàmica fluvial més alts de les comarques gironines.
 
Els treballs consisteixen bàsicament en plantacions amb espècies de ribera com ara vern, salze i freixe a fi d’estabilitzar els marges, crear un corredor continu de vegetació per al desplaçament d’espècies faunístiques i potenciar la naturalització de la ribera. A més, també es millora l’estructura del bosc de ribera mitjançant tallades i aclarides selectives de freixes i plàtans.
 
Amb aquesta actuació, una inversió directa de 5.971,19 euros del DARP, es pretén incidir en la conservació i recuperació de la biodiversitat, garantir la dinàmica del sistema de ribera associat a l’àmbit fluvial, potenciar les funcions ecològiques del bosc de ribera i millorar la qualitat del paisatge. Els treballs amb una superfície d’actuació de 8,34 ha en total  (4,04 ha a Serinyà i 4,3 ha a Maià de Montcal) es duen a terme en dues forests d’utilitat pública titularitat de la Generalitat adscrites al departament i incloses a la Xarxa Natura 2000.

Les plantacions es van iniciar divendres passat, les duu a terme l’empresa Forestal Catalana, SA, i  tenen una durada prevista de 15 dies.