medi ambient

Agricultura restaura l'hàbitat del riu Fluvià al Pla de l'Estany i la Garrotxa

El departament planta arbres de ribera que crearan un corredor de vegetació que permetrà el desplaçament d’animals com la llúdriga

per Redacció , 20 de febrer de 2018 a les 15:19 |
Operaris del departament d'Agricultura, treballant al riu Fluvià | Generalitat de Catalunya
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) duu a terme una sèrie d’actuacions silvícoles de millora del bosc de ribera al riu Fluvià a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa. L’objectiu és restaurar l’hàbitat fluvial arbrat d’un tram del curs mitjà del riu que presenta un dels  graus de conservació i dinàmica fluvial més alts de les comarques gironines.
 

Els treballs consisteixen bàsicament en plantacions amb espècies de ribera com ara vern, salze i freixe a fi d’estabilitzar els marges, crear un corredor continu de vegetació per al desplaçament d’espècies faunístiques i potenciar la naturalització de la ribera. A més, també es millora l’estructura del bosc de ribera mitjançant tallades i aclarides selectives de freixes i plàtans.
 

Amb aquesta actuació, una inversió directa de 5.971,19 euros del DARP, es pretén incidir en la conservació i recuperació de la biodiversitat, garantir la dinàmica del sistema de ribera associat a l’àmbit fluvial, potenciar les funcions ecològiques del bosc de ribera i millorar la qualitat del paisatge. Els treballs amb una superfície d’actuació de 8,34 ha en total  (4,04 ha a Serinyà i 4,3 ha a Maià de Montcal) es duen a terme en dues forests d’utilitat pública titularitat de la Generalitat adscrites al departament i incloses a la Xarxa Natura 2000.

Les plantacions es van iniciar divendres passat, les duu a terme l’empresa Forestal Catalana, SA, i  tenen una durada prevista de 15 dies.

 

Participació