Ignasi Mulleras, exregidor de PxC a Olot, absolt del delicte de voler provocar un accident a Anglada

La sentència considera que el pla de tres exdirigents de PxC, entre els quals l'exregidor d'Olot, no tenia cap "serietat"

Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:57h
Joan Carles Fuentes i Ignasi Mulleras marxant dels Jutjats de Vic
Joan Carles Fuentes i Ignasi Mulleras marxant dels Jutjats de Vic | Adrià Costa
La Secció Cinquena del Penal de l'Audiència de Barcelona ha absolt els exdirigents de Plataforma per Catalunya (PxC) Joan Carles Fuentes (exregidor a Vic), Robert Hernando (exregidor a Igualada i exsecretari general), i Nacho Mulleras (exregidor a Olot) per l'intent de provocar un accident de trànsit a Josep Anglada. La intenció, que exposava el denunciant, era que el volien apartar de les eleccions municipals de 2015.

El pla consistia en portar a dinar/sopar Anglada al restaurant El Roquet de Tavèrnoles, el dijous 13 de novembre, i l'havien d'emborratxar. Un cop sortís de l'establiment, en estat ebri, Anglada havia de patir un accident amb el cotxe, en topar amb un camió que l'hauria tret de la carretera. El conductor del camió també hauria format part de la conxorxa. Els Mossos, en desplaçar-se al lloc del sinistre, haguessin trobat a Anglada amb una taxa d'alcohol per sobre de la permesa. A efectes pràctics, això hauria suposat la seva inhabilitació com a polític i no s'hauria pogut presentar a les eleccions municipals de Vic.

El complot va acabar fracassant perquè l'advocat Francesc Bueno, que havia de portar-lo a fer l'àpat per emborratxar-lo, va acabar confessant al regidor de Vic el complot que s'havia preparat. Bueno va gravar algunes de les converses, en les quals es va podia sentir a Fuentes responent que li seria igual si Anglada en sortís malmès.

Gravacions incomplertes i pla allunyat de ser executat

I precisament, la sentència remarca que les gravacions aportades "no tenen eficàcia" perquè es tracta de curts fragments d'una llarga conversa. El text remarca que "inclús el testimoni de càrrega, Francesc Bueno, va manifestar en el judici que no va aportar tota la gravació, quedant en només una hora".

En aquest sentit també remarca que Anglada i Bueno van posar en coneixement de l'opinió pública els fets, "abans de formalitzar la querella, cosa que va tenir conseqüències negatives pels acusats". A més, la sentència afirma que "no és inusual que en converses disteses i informals entre interlocutors que tenen confiança es manifestin desitjos, intencions o projectes mancats de tota seriositat, allunyats d'una veritable voluntat de ser executat".

Per tot això, consideren que no es pot concloure que els acusats tinguessin una voluntat ferma d'atemptar contra la vida i integritat física d'Anglada, com tampoc que hi hagués un pla concret. La sentència remarca que el pla no té cap "serietat".

El judici es va celebrar el passat dia 6 de febrer. L'acusació els demanava 9 anys i mig contra Joan Carles Fuentes i Robert Hernando pels delictes d'homicidi en grau de temptativa i d'atemptat contra càrrec públic; i en el cas de Mulleras, se li demanava tres mesos de presó. La Fiscalia també va demanar-ne l'absolució.
 

Anglada i Fuentes, de fons, atenent als mitjans als jutjats. Foto: Xavier Rius Sant