Plaça de l'U d'Octubre

Girona ja té plaça de l'1 d'Octubre i esborra la Constitució del nomenclàtor de la ciutat

El ple municipal aprova rebatejar l'espai del Mercadal amb els vots a favor de l'equip de govern, ERC i la CUP

per Redacció, 12 de febrer de 2018 a les 21:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El ple de l'Ajuntament de Girona, votant el nou nom de la plaça Foto: ACN


Girona ja té plaça de l'1 d'Octubre del 2017 i ha esborrat la Constitució de nomenclàtor de la ciutat. El ple municipal ha aprovat fer efectiu el canvi i rebatejar l'espai del Mercadal per majoria absoluta, amb els vots a favor de l'equip de govern, ERC i la CUP.


Tot i que poc abans del ple Ciutadans (Cs) ha intentat fer caure la proposta de l'ordre del dia, adduint que no havia passat per Junta de Govern Local, no ho ha aconseguit. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha convocat la reunió d'urgència i ha portat la proposta al ple. El debat, però, no ha estat exempt de polèmica i s'han tornat a evidenciar, com ja ha passat aquestes darreres setmanes, les divergències entre uns i altres.

A una banda, CiU, ERC i la CUP; a l'altra, el PP, Cs i el PSC. Abans de la votació, Madrenas ha pres la paraula per subratllar que "la Constitució no és democràcia i ha perdut tota legitimitat", perquè en el seu nom hi ha "exiliats, represaliats i s'ha aplicat el 155". Unes 600 persones han seguit el ple des de la plaça del Vi. Sobretot partidaris, però també opositors a la mesura. La plaça de l'U d'Octubre -abans de la Constitució- ja havia estat prèviament rebatejada per l'esquerra independentista com a plaça Ovidi Montllor. 

 

Participació