Rajoy incentiva els plans de pensions privats: ara serà més fàcil recuperar els diners

El govern espanyol aprova un reial decret perquè els diners es puguin retirar passats deu anys de l'inici de l'estalvi

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Ménde de Vigo, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Ménde de Vigo, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá | ACN
09 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:47h
El govern de Mariano Rajoy segueix promovent els plans de pensió privats. El consell de ministres ha aprovat un reial decret que permetrà a les persones que estalvien en plans i fons de prensions recuperar tots els diners o una part a partir dels deu anys. Fins ara, els diners només es podien retirar sense penalització en cas de malaltia greu, atur de llarga durada o desnonament.

"Pretenem estimular l'estalvi i aquest canvi és un estímul més per contreure aquests fons de pensions", ha defensat el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, que ha afegit que l'objectiu és donar una "major liquiditat" d'aquests fons. Ha insistit, però, que els plans de pensions privats són "compatibles" amb les pensions públiques, que ha subratllat que són un "dret irrenunciable" dels ciutadans espanyols.

L'objectiu del govern del PP és incentivar l'estalvi davant la crisi del sistema públic de pensions, que ha hagut de recórrer a 15.000 milions d'euros del Tresor Públic. A hores d'ara hi ha vuit milions de persones que en tenen un amb un estalvi total de 106.000 milions d'euros. Entre les mesures previstes, també es rebaixaran les comissions que es paguen a les entitats bancàries que gestionen aquests plans. "Les comissions són massa elevades", ha dit Méndez de Vigo recordant que es tracta de fons que no tenen "massa rendibilitat". 

El reial decret del govern arriba just ara que el Pacte de Toledo està sent revisat al Congrés i els grups parlamentaris intenten acordar una modificació del sistema públic de pensions.