Endesa instal·la 95 sistemes de telecontrol durant el 2017

Els aparells permeten reduir el temps d'interrupció del servei i de resposta en cas d'incidències

Redacció
02 de febrer del 2018
Endesa ha instal·lat durant el 2017 un total de 95 nous sistemes de telecontrol en centres de transformació de les comarques gironines amb una inversió de 2,6 MEUR. Els aparells permeten reduir el temps d'interrupció del servei i de resposta en cas d'incidències a la xarxa així com assegurar la continuïtat del subministrament.

El projecte, que s'emmarca en el Gran Pla de Qualitat de la companyia, s'ha implementat a les comarques del Gironès, la Selva, la Garrotxa, l'Alt i el Baix Empordà i beneficia a més de 250.000 clients. Els sistemes permeten accionar des del Centre de Control de Barcelona els dispositius de maniobra a les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny.

L'actuació ha suposat la substitució dels elements de maniobra convencionals per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas amb característiques aïllats. Els nous dispositius redueixen, també, la necessitat de manteniment perquè el gas es regenera. A més, el material conté propietats que disminueixen el risc d'incidència.