On pot nevar aquest dijous?

La cota de neu pot baixar per sota dels 500 metres aquesta tarda i allargar-se fins a la matinada

La C-17, una de les carreteres on pot nevar
La C-17, una de les carreteres on pot nevar | Adrià Costa
Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:25h
Nou canvi brusc de temps a la vista. Després de quatre dies de calma meteorològica marcades per un anticicló, aquest dijous un front portarà precipitacions i provocarà una notable baixada de les temperatures. Tot plegat farà que es pugui veure nevar en cotes força baixes, especialment a la Catalunya Central i a l'interior de les comarques gironines.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per risc de neu a partir del migdia. Apunta a la possibilitat que s'acumulin 5 centímetres per sobre dels 700 metres especialment a les comarques del Ripollès i la Garrotxa. L'avís també afecta, però amb menor probabilitat, al Berguedà, Osona, Moianès, Vallès Oriental i la Selva.

El Meteocat assenyala que la cota de neu pot baixar fins als 500 metres, localment per sota. Es pot veure nevar en capitals de comarca com Ripoll, Berga, Moià i, fins i tot, la plana de Vic. Les precipitacions poden ser notables a l'entorn del Montseny i més escasses al Pirineu. Autovies com la C-17 i la C-25 podrien tenir problemes de trànsit.

Més precipitacions de matinada

Els darrers mapes també apunten a la possibilitat que la nevada s'allargui de matinada cap al sud. Concretament, podria nevar fins a les sis de la matinada a tan sols de 400 metres en comarques com el Moianès, el Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès, Conca de Barberà i Alt Camp.
 

Mapa de la possible acumulació de neu aquest dijous a la tarda


A continuació, alguns dels mapes d'acumulació de neu previstos per aquest dijous a la tarda.

 
Comarques afectades per l'avís per neu
Dijous tarda-nit

- Ripollès
- Garrotxa
- Berguedà
- Moianès
- Osona
- Vallès Oriental
- La Selva
 

Avís per neu per aquest dijous. Font: Meteocat


 

Divendres matinada

- Moianès
- Bages
- Vallès Occidental
- Baix Llobregat
- Anoia
- Alt Penedès
- Baix Penedès
- Conca de Barberà
- Alt Camp
 

Avís per neu per divendres al matí. Font: Meteocat