La Fundació Princesa de Girona no podrà celebrar els seus premis a l'Auditori

Fonts de l'Ajuntament de Girona, que ja va declarar Felip VI persona non grata arran dels fets de l'1 d'octubre, asseguren que ja els ho van advertir pel fet que s'hi han de fer obres

El rei d'Espanya va evitar parlar de la repressió de l'1 d'octubre en una intervenció extraodinària a la televisió.
El rei d'Espanya va evitar parlar de la repressió de l'1 d'octubre en una intervenció extraodinària a la televisió. | Casa Reial.
Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:37h
Fonts de l'Ajuntament de Girona han confirmat a NacióGirona el que avançaven aquest matí els mitjans de la CCMA: que a causa de les obres que s'han de fer al Palau Firal i a l'Auditori, la Fundació Princesa de Girona no hi podrà celebrar els premis anuals, als quals acudia el rei espanyol, Felip VI, que va va ser declarat persona non grata pel ple municipal l'octubre passat.

La Fundació llogava des de l'any 2010 tant l'Auditori com el Palau Firal, però ara no ho podrà fer perquè s'hi han de fer unes obres de gran envergadura al Palau programades a l'estiu, just quan el rei hi acudi per lliurar els guardons, que també afecten l'Auditori.

La Fundació monàrquica, que ja fa temps va ser advertida per l'administració municipal, té difícil cercar un lloc alternatiu perque les opcions d'espais públics a Girona són nul·les. A banda de la manca de suport del ple municipal arran dels fet de l'1 d'Octubre, també la Cambra de Comerç de Girona va decidir desvincular-se de la Fundacio i va abandonar abandonant el Patronat.

Al rei Felip de Borbó el van descoronar al ple municipal del passat 24 d'octubre de 2017 quan es va aprovar una moció presentada conjuntament pels grups municipals d'ERC i la CUP per declarar-lo persona non grata, que va votar també el PDECat, amb el vot contrari de la regidora del PP i dels dos regidors de C's, i l'abstenció del PSC, vot que la tinent d'alcalde Sílvia Paneque –ara a l'oposició– va justificar perquè "estem en contra del 155, però no som independentistes".