Girona acull aquest diumenge la Marxa Groga per la llibertat dels presos polítics

A migdia confluiran diverses columnes de tota la comarca del Gironès davant de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol

Edifici on s'estatja la Subdelegació del Govern espanyol a Girona, on confluirà demà la Marxa Groga.
Edifici on s'estatja la Subdelegació del Govern espanyol a Girona, on confluirà demà la Marxa Groga. | IPI.
Redacció
27 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:05h
Diferents entitats independentistes del Gironès, encapçalades pel Comitè en Defensa de la República (CDR) de Celrà, han convocat per aquest diumenge 28 de gener al migdia una marxa groga al centre de Girona amb el lema "Per la llibertat dels presos polítics i per la República Catalana".

Es preveu que sigui una nova jornada multitudinària de la ciutadania. La marxa groga l’havia organitzada inicialment el Comitè en Defensa de la República (CDR) de Celrà i Celrà per la Independència però, a partir de l’èxit de la convocatòria, s’hi han afegit altres CDR, partits o assemblees de l’ANC de la comarca.

Cada localitat ha fet una marxa groga, a peu o amb mitjans motoritzats, des del seu municipi i fins a Girona. A les 12 h del migdia, es trobaran les diferents marxes davant la Subdelegació del Govern espanyol, al carrer de Jaume I, on es llegirà un manifest en què s’exigirà la llibertat dels presos polítics i la necessitat de començar a construir la República Catalana.

Hi ha marxes confirmades a Celrà, Montjuïc (Girona), Viladasens, Cervià de Ter, Viladamat, Vilablareix, Aiguaviva, Salt, Bordils, Sant Julià de Ramis i Bescanó.

A Celrà, hi ha dues opcions. La marxa a peu sortirà a les deu del matí de la plaça de l’Església per pujar al castell de Sant Miquel i anar fins a Girona. Els que optin per la marxa amb el cotxe, l’hora de sortida és a dos quarts de dotze del migdia a l’aparcament de l’estació de Celrà.

A Viladasens, la marxa groga es farà en cotxe i el punt de trobada és a les 11h del matí al Centre Cívic.

Els veïns de Montjuïc de Girona també pujaran al castell de Sant Miquel i el punt de trobada és a les nou del matí al local social. Hi ha una segona convocatòria, a partir de dos quarts de dotze al monestir de Sant Daniel, per anar caminant fins a la concentració al davant de la Subdelegació.
 

Cartell de convocatòria de la Marxa Groga d'aquest diumenge 28 de gener.