El temporal de vent provoca problemes a la xarxa ferroviària del sud del país

Tallat el tren entre l'Ametlla i Mont-roig del Camp | El vent bufarà amb força fins a la tarda al Pirineu, litoral i prelitoral centre i sud del Principat

Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:40h
Les fortes ventades estan afectant des d'aquesta nit i durant tota la matinada les zones de la costa, prelitoral, el sud del país, el Pirineu i, en menys mesura, la plana de Lleida, Ponent, meitat sud de la Catalunya Central. De fet, en alguns punts del Pirineu ja s'han superat les ratxes de 110 km/h i els 70 km/h a l'àrea metropolitana de Barcelona, un lloc poc habitual a les ventades. Protecció Civil ja va activar aquest dimarts a la tarda la prealerta del pla Ventcart per la previsió de fortes ventades al litoral i prelitoral central i sud.

El vent continuarà fins a la tarda, quan quedarà restringit a les zones habituals: Pirineu i nord i sud del Principat. El sol es mantindrà durant tot el dia, amb núvols esporàdics que podrien provocar algun ruixat arreu.

A hores d'ara, el vent ha provocat algunes petites destrosses (mobiliari urbà a terra i branques d'arbre) i el telèfon 112 ja ha rebut una vintena de trucades. Protecció Civil demana precaució.

El temporal també està afectant la xarxa ferroviària, segons informa Rodalies. A hores d'ara i almenys fins a les 11 del matí, hi ha la circulació interrompuda entre l'Ametlla i Mont-roig del Camp, a causa de les fortes ratxes de vent. En aquest tram, s'ha establert un servei alternatiu per carretera. També hi ha retards en d'altres línies, com les del Ripollès i la Cerdanya, on els trens han reduït la velocitat.