ERC situa Roger Torrent, batlle de Sarrià de Ter, de president del Parlament

Alba Vergés, que en l'anterior legislatura també era diputada, serà secretària de la mesa | Així ho ha decidit la cúpula d'ERC, que s'ha reunit aquesta tarda a la seu del partit

Roger Torrent va ser portaveu adjunt de Junts pel Sí i és batlle de Sarria de Ter.
Roger Torrent va ser portaveu adjunt de Junts pel Sí i és batlle de Sarria de Ter. | ACN.
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:20h
ERC situarà Roger Torrent, batlle de Sarrià de Ter, com a president del Parlament, segons fonts consultades per NacióDigital. Torrent, que en l'anterior legislatura va ser portaveu adjunt de Junts pel Sí, substituirà en el càrrec Carme Forcadell, que la setmana passada va renunciar a repetir. El segon membre republicà a la mesa serà Alba Vergés, que en els últims mesos va liderar la comissió parlamentària sobre l'"operació Catalunya".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha convocat aquesta tarda la permanent del partit i el grup parlamentari per "acabar de tancar la proposta de candidat o candidata a presidir el Parlament", segons ha informat el partit. A continuació, han traslladat el nom a les altres formacions polítiques i fer-lo públic.

Així doncs, ja se sap qui substituirà Carme Forcadell a la presidència del Parlament a menys de 24 hores de la constitució de la cambra catalana. Els republicans han volgut vincular la decisió de qui serà el president a les negociacions per la investidura.

La setmana passada Forcadell va renunciar a repetir en el càrrec assegurant que la presidència ha d'estar lliure de causes judicials i els noms que han sonat aquests dies per succeir-la són els d'Ernest Maragall, Raül Romeva, Alba Vergés i Roger Torrent, que finalment ha estat l'escollit.
 

Reunió d'una executiva recent d'ERC, encara amb Junqueras en llibertat. Foto: ERC