Procés català

La batllesa de Girona a Millo: «No farem homenatges als qui ens van atonyinar»

Marta Madrenas respon així a les declaracions del delegat del Govern espanyol, que l'havia acusada de convertir les entitats en «ostatges» de la seva actitud «sectària» contra l'Estat

per Xavier Borràs , Girona, 16 de gener de 2018 a les 17:47 |
Marta Madrenas durant el ple de l'Ajuntament de Girona celebrat aquest gener de 2018. | Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La batllessa de Girona, Marta Madrenas, ha respost al delegat del Govern espanyol, Enric Millo, que els membres del seu equip no faran "homenatges" a aquells que els van "atonyinar". Madrenas ha respost Millo, que prèviament l'havia acusat de convertir les entitats en "ostatges" de la seva actitud "sectària" contra l'Estat evitant qualsevol relació amb representants del govern central.

"Nosaltres mai hem prohibit que vagin a cap acte i, de fet, al de Fontajau de dijous passat el subdelegat del govern, José Manuel Sánchez-Bustamante, tenia un seient preparat el que passa és que va marxar per evitar passar la vergonya se seure sol", ha dit. En aquest sentit, ha remarcat que ells no compartiran espais amb cap membre del govern estatal mentre "no demanin disculpes" per l'1-O" i "reconeguin la violència que hi va haver". "Mentre això no passi, nosaltres ens seguirem negant a seure al seu costat", ha afegit.


Dures declaracions del delegat espanyol

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha acusat la batllessa de Girona, Marta Madrenas, de convertir algunes entitats en "ostatges" de la seva actitud "sectària" contra l'Estat. Millo ha afirmat que Madrenas continua "enrocada en posicions de preprocés" que dificulten que es recuperin les relacions fluïdes entre administracions. "No és una actitud constructiva ni positiva perquè genera una animadversió, i fins i tot un odi, que no porta enlloc", ha afirmat el delegat.


Enric Millo insta Marta Madrenas a situar-se en una nova etapa de diàleg i de respecte a la legalitat democràtica per poder abordar assumptes pendents per a la ciutat de Girona. "Hi ha projectes molt importants que cal desenvolupar i que l'Estat està compromès a fer-ho, però jo necessito reunir-me amb l'alcaldessa i la seva actitud ho obstaculitza", ha lamentat.

Millo ha assegurat que el que cerca és demanar a la batllessa de Girona que recuperi les bones relacions amb l'Estat i que s'obri de nou la via del diàleg. Tot i això, ha criticat durament Madrenas perquè considera que té una actitud "sectària" que, diu, situa entre l'espasa i la paret algunes entitats i ciutadans gironins.


Enric Millo ha assegurat que algunes entitats s'han dirigit als representants de l'Estat per denunciar que se senten sotmeses a un "cert xantatge" per part de Madrenas. "Els està predisposant contra l'administració de l'Estat a Girona i els sotmet a una tensió innecessària", ha afirmat. Millo posa com a exemple que Madrenas adverteix que no anirà a cap acte on hi hagi present el subdelegat del govern espanyol. "Està convertint algunes entitats i ciutadans en ostatges", ha opinat.

Segons el delegat, aquestes entitats no volen denunciar-ho públicament per evitar-se problemes amb l'Ajuntament, però sí que ho remeten a la subdelegació. Millo exposa que no vol recórrer a la via judicial però demana a Madrenas que recapaciti. "Cal corregir-ho de la manera més ràpida possible i donar per tancada aquesta etapa de confrontació", subratlla el delegat.

 

Participació