SORTEIG de dos dorsals per a la 3a edició de la Tecsolcat Vertical Montgrí

Les curses –la Vertical i l'Olla–, puntuables per a la Lliga Trail Montgrí, se celebraran a Torroella de Montgrí, al voltant del castell, el pròxim 11 de febrer | Hi haurà recollida d’aliments per a Càritas, classe de zumba i fisioteràpia per a tots els corredors

L'espectacular castell de Montgrí, pas obligatori de la Tecsolcat.
L'espectacular castell de Montgrí, pas obligatori de la Tecsolcat. | Josep Maria Montaner.
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat el 18 de gener a les 16:32h


La III Tecscolcat Vertical Montgrí presentarà, aquest pròxim 11 de febrer,a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) una nova edició, la tercera, tot mantenint la clàssica Vertical i renovant el recorregut de la cursa de l'Olla. Esport, família i festa es combinen en aquestes curses amb recorreguts aptes per a tot tipus de corredors. L’esdeveniment esportiu empordanès ofereix dos recorreguts, la Vertical (6 km i 300 m D+) i l'Olla (25 km i 800 m D+).

NacióMuntanya sorteja dos dorsals per a poder participar de manera gratuïta en aquest esdeveniment en qualsevol de les modalitats que es vulgui. Si voleu optar a tenir-ne un, ho podeu fer omplint el següent formulari abans de la maitjanit del pròxim 7 de febrer:

 
La Vertical

El clàssic puja-baixa al castell des de la plaça de la Vila ofereix un recorregut atractiu per a corredors ràpids i adequat per a tots els membres de la família a partir de 12 anys.
 
L'Olla

Amb un trajecte completament nou, l'Olla recorrerà gran part del Parc Natural del Montgrí, combinant així el terreny pedregós del massís del Montgrí amb la zona de boscos de les Dunes.

El Montgrí és una muntanya de roca calcària que ofereix un recorregut molt tècnic, des d'on es pot gaudir d'un espai d'interès natural i històric, i amb unes vistes immillorables de la plana de l'Empordà, el golf de Roses i, en dies clars, del Canigó.

Els dos recorreguts passen pel cim del Montgrí (315 m), on hi ha el castell, construït a finals del segle XIII per ordre del rei Jaume II a causa de la rivalitat entre el comtat de Barcelona i el d'Empúries, per bé que la construcció del castell mai no es va acabar.

La Tecsolcat Vertical Montgrí és trailrunning, és festa, és zumba i és solidària

Ambdues curses surten de la plaça de la Vila de Torroella, on en paral·lel hi haurà recollida d’aliments per a Càritas, es farà una classe de zumba gratuïta a càrrec de Lidia Egea i tots els corredors podran gaudir d'un entrepà, cervesa i servei de fisioteràpia a l’arribada.
Addicionalment, la carrera se suma a la Lliga Trail Montgrí i en serà una prova puntuable, juntament amb la Trail La Vall (setembre de 2018) i la Tramun-Trail (novembre de 2018). La Lliga reparteix més de 1.500 euros en premis, dels quals 1.100€ en xecs regal a Aresta.

La cursa també és solidària i recollirà aliments per a Càritas. Els aliments que fan més falta ara mateix són: sucre, farinetes per a infants, arròs, llet i conserves de tonyina o de sardines. S’anima a tothom que pugui a col·laborar-hi.  
 
Com diuen els organitzadors, "ha arribat l'hora d'endinsar-se en aquest país d'arrauxats, de tabalots, d'hereus-escampa i d'enfollits, tal com deia Josep Pla, i viatjar a través d'aquesta silueta rocallosa".
 
Inscripcions i xarxes

Web i inscripcions: http://www.verticalmontgri.com/
Facebook: https://www.facebook.com/verticalmontgri/
Instagram: https://www.instagram.com/verticalmontgri/