Ple de Girona

La CUP-Crida per Girona vol canvis al pla de l’esport per fer-lo més inclusiu

Aposten per desenvolupar més la dimensió social de la pràctica esportiva i per donar més pes a àmbits com ara l’esport femení o l’esport adaptat

per Xavier Borràs , Girona, 12 de gener de 2018 a les 17:42 |
La CUP vol que àmbits com ara l’esport femení, l’esport adaptat o l’esport en l’àmbit universitari guanyin pes. | Arnau BC.
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP-Crida per Girona ha reclamat al govern de la ciutat que replantegi alguns aspectes del nou Pla Estratègic de l’Esport Local que es debatrà al Ple municipal el pròxim dilluns 15 de gener, perquè enfoqui la qüestió esportiva des d’una perspectiva més àmplia i per fer-lo més inclusiu i ambiciós. La formació, que ha agraït la dedicació de tècnics i agents esportius de la ciutat en l’elaboració del pla, ha fet arribar una llista de propostes perquè s’hi puguin incloure.

Precisament, aquest dilluns 15 de gener, a les 12:30 h, la batllessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament, Isabel Muradàs, presentaran el Pla estratègic de l’esport local i el mapa d’instal·lacions i equipaments esportius del municipi de Girona per al període 2018-2028.


D’una banda, els cupers consideren que el nou pla se centra massa especialment en la qüestió dels equipaments i les instal·lacions, i que no desenvolupa prou la dimensió social de la pràctica esportiva i el seu potencial per a afavorir la cohesió. En aquesta línia aposten per la creació de beques esportives per garantir l’accés a aquestes pràctiques al conjunt de la població.

Igualment, la formació ha sol·licitat que àmbits com ara l’esport femení, l’esport adaptat o l’esport en l’àmbit universitari guanyin pes en el document, i ressalta les limitacions de l’enfocament del pla pel fet que no tingui en compte esports tradicionals i populars com el bèlit, o no faci prou èmfasi en esports cada cop més habituals entre col·lectius nouvinguts.

D’altra banda, la CUP-Crida per Girona ha mostrat la seva preocupació pel fet que el nou Pla obri la porta a la privatització de la gestió d’equipaments esportius municipals com el de Can Gibert o el de Palau, o la reserva de sòl per a la construcció d’un velòdrom. De la mateixa manera, els cupaires han reclamat que s’aprofiti el nou pla per donar coherència i una majoria coordinació entre l’oferta del servei d’esports i algunes activitats esportives que ofereix la xarxa de centres cívics.

La CUP-Crida per Girona té previst sol·licitar que l’aprovació del Pla s’endarrereixi unes setmanes per tal de millorar-ne el contingut definitiu.

 

Participació