Pla de Girona

ERC-MES vol fomentar i regular els espais de pícnic i de lleure a Girona

Denuncien la «massificació» en alguns indrets, proposen actuar-hi i demanen que s’habilitin noves àrees

S'arriba a un acord amb l'equip de govern municipal pel Pla estratègic de l'esport

, Girona | 09/01/2018 a les 15:11h
Arxivat a: Política, Plede Girona, espais de lleure, pícnic, massificació, ERC-Mes, Pla estratègic de l'esport, ERC-MES
Maria Mercè Roca, portaveu del grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona. | @ercmesxgirona
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà al proper Ple una moció per al foment i la regulació dels espais de pícnic i lleure a la ciutat. Maria Mercè Roca ha celebrat que “cada vegada és més freqüent que la ciutadania passi una part del seu temps lliure a parcs i espais oberts que llinden entre el medi urbà i el natural, com Sant Daniel i les Gavarres, les Hortes de Santa Eugènia o els boscos de Palau”. Segons la regidora, iniciatives com el projecte Vora o Camins de Barri “estan contribuint a posar en valor aquests espais i a recuperar-los per a l’ús i gaudi ciutadà, i això és una molt bona notícia”.

Tanmateix, la cap de l’oposició ha alertat del risc que “la massificació d’alguns espais com la Font del Ferro o Sant Miquel provoqui que aquestes activitats de lleure acabin morint d’èxit”, i s’ha referit no només a la incomoditat de la manca d’espai, sinó també a “problemes de convivència amb el veïnat proper derivat d’algunes accions com ara l’accés a aquestes zones amb vehicle privat o l’acumulació de residus”.

Per solucionar aquest problema, la coalició proposa “establir noves zones de pícnic i lleure que diversifiquin l’oferta i descongestionin els espais que actualment estan sobreocupats”. En aquest sentit, proposen que l’Ajuntament vetlli per a què l’entorn estigui “dotat de mobiliari, de contenidors per a la brossa i d’altres elements que facilitin el bon ús de l’espai, així com es tingui cura del seu manteniment des del Consistori”.

Paral·lelament, demanen “estudiar nous mètodes de gestió que facin compatible l’ús social i esportiu del medi natural amb el respecte als diferents valor del paisatge”, i a tal efecte proposen també que es difonguin “recomanacions de bones pràctiques en relació a l’accés i ús del medi natural de la ciutat”.

A mode de conclusió, Maria Mercè Roca ha declarat que “el nostre objectiu és aprofundir encara més en la interacció entre la ciutadania i l’entorn natural, però amb respecte pel medi i evitant la massificació”. Per això, ha afegit, “habilitar nous espais i ordenar millor els ja existents és garantia de la consecució d’aquests objectius”.

Acord amb l'equip de govern municipal pel Pla estratègic de l'esport

D'altra banda, en aquest pròxim ple municipal el grup d'ERC-MES donarà suport al Pla Estratègic de l’Esport Local i al Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius (MIEM) 2018-2028. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que aquest pla “estableix els objectius, eixos i estratègies del futur de l’activitat esportiva a la nostra ciutat, amb especial rellevància per l’esport escolar i com a eina de cohesió social”.

En aquest sentit, la regidora ha declarat que “en el nostre model de ciutat republicana i de les oportunitats hi ha un espai important per l’esport”. Segons Roca, “la pràctica esportiva és un motor de canvi a nivell individual, ja que ens permet gaudir de més qualitat de vida; però també és un motor de canvi social, entenent l’esport com un factor important per a la cohesió social i per la promoció de salut”.

El Pla Estratègic de l’Esport i el MIEM fou impulsat per una moció d’ERC-MES al Ple de desembre de 2015, que va aprovar-se amb el suport de tots els grups polítics. El regidor Pere Albertí ha recordat que “vam demanar, i així s’ha fet, que s’obrís un procés participatiu amb entitats esportives per tal de fer una diagnosi tant de la potencialitat d’equipaments i recursos com de les mancances i expectatives de la ciutadania per promoure l’activitat física en tota la població”.

Segons ha explicat Albertí, aquest pla “fa una especial incidència en l’esport escolar, el suport i promoció de l’esport com a eina d’educació en valors i element de cohesió social o la valorització dels espais naturals i urbans per a la pràctica esportiva, entre d’altres objectius”. A més, ha afegit que “com que el pla és a 10 anys vista i la seva redacció és prou oberta, es converteix en una eina flexible que es pot anar retocant en funció dels canvis en les necessitats que es vagin produint a la ciutat”.
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La sessió plenària d'avui ha estat presisidia pel vicepresident Miquel Noguer. | DiGi.
Xavier Borràs
01/01/1970
La proposta de la CUP per a decréixer les dotacions econòmiques als grups polítics ha estat rebutjada per tots els grups | La institució aconsegueix l’endeutament zero
L'Observatori Fabra del Tibidabo, aquest matí | Alfons Puertas
01/01/1970
El temporal, que serà història en unes hores, afecta una trentena de carreteres | Trànsit manté la restricció per a camions a l'A-2 i l'N-340
L'A-2 entre Igualada i el Bruc els camions s'han aturat al voral de la carretera. | ACN.
01/01/1970
Es preveu que la cota de neu baixi progressivament des dels 800 metres fins als 400 metres al final del dia
01/01/1970
JxCat i ERC volen accelerar els terminis per investir el conseller de la Presidència la setmana vinent, però fins llavors encara han de resoldre alguns flancs oberts per garantir els suports i l'estabilitat
Diversos imatges del vídeo de l'agressió gratuïta d'una noia a la Diagonal de Barcelona | Youtube
01/01/1970
L'home va colpejar les cames de la víctima i ho va difondre a les xarxes socials | També s'enfronta a tres anys de presó
01/01/1970
D'Esquerra (i de les concrecions en el projecte) dependrà que l'oferta del filòsof liberal refundi amb vigor l'espai de la vella CiU a la ciutat en la línia de Puigdemont o transcendeixi. També són notícia les negociacions amb la CUP per investir Turull, el Suprem i la presó per a Sànchez, Forn i Urdangarín, el biògraf Manuel Milián Mestre, les primeres lleis del País Valencià i Twitter