Cavalcades tranquil·les i regal de Reis en forma de pluja i neu al cap de setmana

L'ambient es preveu agradable durant la tarda, quan arreu del país milers de persones rebran Ses Majestats | A partir de dissabte i diumenge arriba un canvi de temps important amb ruixats generalitzats arreu del país

Redacció
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:19h
Aquest cap de setmana pot tornar a nevar al Principat
Aquest cap de setmana pot tornar a nevar al Principat | Mercè Adrian
Arriba la nit més màgica de l'any, la nit de Reis, i aquest vespre centenars de milers de persones assistiran a les cavalcades d'arreu de Catalunya. Els Reis portaran un canvi de temps important a partir de dissabte a la tarda i diumenge, després d'una setmana amb temperatures quasi primaverals. Aquest divendres, dia de cavalcades, dominarà l'ambient assolellat, amb cel serè o poc ennuvolat en general. Fins a mig matí hi haurà alguns estrats baixos en algunes valls del Prepirineu i a punts del nord de la depressió Central; a partir d'aleshores se'n formaran al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu occidental. A la tarda, hora de la cavalcada, es preveu una situació tranquil·la, amb un ambient agradable, sense vent i sense pluja en cap punt del país. Ideal per rebre Ses Majestats. 

 

Mapa de previsió per divendres 5 de gener Foto: meteocat


El canvi de temps, però, arriba al cap de setmana. El dia de Reis serà passat per aigua: primer al litoral i prelitoral sud i central, així com al terç oest del territori. Amb el pas de les hores els ruixats es poden estendre arreu del país amb una intensitat feble i moderada. A les comarques del litoral central es preveu una situació de perill moderat durant la tarda de dissabte, i els ruixats poden ser més intensos. Acumularan quantitats de precipitació abundants i puntualment molt abundants al sector central del litoral i del prelitoral, així com a punts del quadrant nord-est i de la resta del Pirineu i del Prepirineu.

A la resta del territori seran entre minses i poc abundants. La cota de neu se situarà en general entorn dels 1.600 metres, i per sobre d'aquesta cota s'acumularan més de 20 cm de neu nova. Si bé a la tarda, al vessant oest del massís del Port i a la Val d'Aran la cota podrà baixar per sota dels 800 metres. L'ambient serà notablement més fred que aquests últims dies arreu del país.
 

Mapa de previsió per dissabte 6 de gener Foto: meteocat


La baixada important de les temperatures arribarà entre la tarda de dissabte i diumenge amb una cota de neu al voltant dels 800 metres que podria baixar fins als 600 (i podria baixar més a les comarques de Lleida i Tarragona).