Les biblioteques gironines reben 70 tauletes per reduir l'escletxa digital

És una de les accions del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona per afavorir l’ús de la tecnologia mòbil

Les tauletes disposen d’una selecció d’aplicacions mòbils per a infants, joves i adults.
Les tauletes disposen d’una selecció d’aplicacions mòbils per a infants, joves i adults. | DiGi.
Redacció
03 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:58h
El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha posat en marxa un projecte per afavorir l’ús i el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris de les biblioteques públiques, sobretot entre la gent gran i els infants. És per això que ha distribuït un total de setanta tauletes entre deu biblioteques, en funció del nombre d’habitants a què dona cobertura cada biblioteca. Es tracta, concretament, de les biblioteques de Banyoles, Blanes, Figueres, Girona, Olot, Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll i Santa Coloma de Farners.

Les tauletes disposen d’una selecció d’aplicacions mòbils per a infants, joves i adults, i d’accés a diaris i revistes de tot el món. També s’ha desenvolupat una aplicació web i una altra per a Android amb la finalitat de gestionar les tauletes remotament des del Servei de Biblioteques.
 

Biblioteca Marià Vayreda d'Olot. Foto: Martí Albesa


El projecte vol contribuir a la inclusió social des de la biblioteca pública per ajudar a disminuir l’escletxa digital. Es tracta d’una prova pilot, i s’estudiarà estendre el projecte a més biblioteques.
 
La iniciativa s’emmarca en l’objectiu de prestar serveis de suport a les biblioteques municipals i promoure especialment les accions que garanteixin als ciutadans la formació en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l’accés a la informació.
 
Un servei capdavanter
 
El Servei de Biblioteques de la Diputació ha estat sempre líder en la implantació i formació en l’àmbit de les noves tecnologies. Va propiciar, per exemple, que la demarcació de Girona fos la primera de l’Estat a connectar les seves biblioteques públiques a Internet. El Servei també és conegut per la utilització de programari lliure en una concepció cooperativa de treball de les biblioteques.