Detenen tres persones que distribuïen marihuana a través del correu ordinari

Segons els Mossos d'Esquadra els detinguts, tots de la mateixa família –veïns de Parlavà, La Bisbal d’Empordà i Ullà–, contactaven amb els seus compradors internacionals mitjançant Internet

Els mossos van intervenir preventivament 66 sobres que contenien marihuana.
Els mossos van intervenir preventivament 66 sobres que contenien marihuana. | @mossos.
Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:59h
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) van detenir el dia 19 de desembre, dos homes i una dona, d’entre 22 a 61 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Parlavà, La Bisbal d’Empordà i Ullà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. A més, a un d’ells també se la relaciona amb un delicte de tinença il·lícita d’armes.
 
El dia 14 de novembre els mossos van tenir coneixement que el servei de Correus de la població de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) havia interceptat uns sobres, amb destinació a l’estranger, amb contingut sospitós.
 
Davant aquests fets, els mossos van intervenir preventivament 66 sobres que, després de l’estudi corresponent, van comprovar que contenien marihuana.
 
Per aquest motiu es va iniciar una investigació per esbrinar la procedència d’aquests enviaments. Les indagacions policials van dur als investigadors a centrar-se en un nucli familiar que havien realitzat diverses compres inusuals de segells amb un distintiu característic.
 
Tot apuntava que comercialitzaven i distribuïen marihuana a nivell internacional amb el següent mètode: primer contactaven mitjançant internet amb els possibles compradors, els quals feien la comanda i ingressaven els diners amb una transferència bancària. Posteriorment, els traficants introduïen la marihuana a l’interior d’un sobre hermètic que posaven a l’interior d’un altre sobre per tal que l’olor de la substància no es pogués apreciar, i enviaven per correu ordinari la droga al destinatari.
 
Amb aquest mètode podien distribuir la seva mercaderia a nivell internacional sense ser detectats. 
 
Durant la investigació els van avisar, des de la mateixa empresa d’enviament de correspondència, que havien localitzat 177 sobres més de la mateixa procedència.
 
Finalment, el passat 19 de desembre es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili dels sospitosos. Durant el registre es va trobar 60 kg de marihuana, així com una instal·lació pel cultiu i manteniment d’aquestes plantes, la qual estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica. A més, també es va intervenir una arma detonadora.
 
Per aquest motiu es va detenir tres persones, un matrimoni i el seu fill, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i, a un d’ells, per un delicte de tinença il·lícita d’armes.
 
La investigació no es dona per finalitzada ja que s’està intentant recuperar tots els enviaments que havien realitzat els detinguts.
 
Els detinguts van passar el dia 21 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs