Finalitzen els treballs d'adequació d'un tram de la llera del Ter a Girona

L’actuació, duta a terme entre la passera de vianants de Fontajau i el pont de l’avinguda de França, ha tingut un cost superior als 12.300 euros, finançats en un 80% per l’Agència Catalana de l’Aigua i el 20% restant per l’Ajuntament de Girona

La llera del tram del riu Ter a Girona després dels treballs de netja de vegetacio
La llera del tram del riu Ter a Girona després dels treballs de netja de vegetacio | ACA.
Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:34h
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Girona han finalitzat els treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram del riu Ter que transcorre per zona urbana de la capital gironina. L’actuació, que ha tingut un cost superior als 12.300 euros, ha estat finançada en un 80% per l’ACA i el 20% restant pel consistori gironí.
 
Concretament s’ha actuat en el tram del riu comprès entre la passera de vianants de Fontajau i el pont de l’avinguda de França, on s’acumulava una elevada densitat de vegetació. Precisament els treballs s’han enfocat en una desbrossada selectiva de la biomassa, la retirada d’arbres morts o caiguts, la tala de vegetació invasora, l’eliminació de canyes i el moviment de sediments acumulats.
 
L’objectiu dels treballs s’ha centrat en garantir la lliure circulació de l’aigua en aquest tram i minimitzar el risc d’inundacions en cas de registrar-se avingudes.