​Loxarel treu el 790 PE-CAT’S, un vi negre fermentat en àmfores de fang

S’elabora amb garnatxa negra (85%) i syrah (15%) procedents de vinyes ecològiques d’alçada situades al Pla de Manlleu

1200_1513927834ampolla_caixa_6_amp_790_pecats_mid_res
1200_1513927834ampolla_caixa_6_amp_790_pecats_mid_res
Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:31h
Loxarel acaba de treure al mercat el 790 PE-CAT’S, un nou vi negre elaborat amb les varietats garnatxa (85%) i syrah (15%) procedents de vinyes ecològiques d’alçada del Pla de Manlleu i fermentat en àmfores de fang. El raïm per elaborar aquest vi es cull sempre en dia flor seguint el calendari biodinàmic i després de la fermentació alcohòlica i malolàctica en àmfores de fang de 720 litres s’afina en botes de fusta de 500 litres.

Josep Mitjans, propietari i enòleg de Loxarel, destaca les característiques de les dues varietats amb les quals s’elabora aquest vi: la garnatxa aporta fruita i maduresa en boca i la syrah equilibra l’acidesa i dona un toc fresc. “Aquest nou estil de vi es correspon al treball actual que es fa des del celler amb la voluntat d’avançar cap a tendències més pures, buscant sempre l’expressió del raïm i del terrer”, assenyala Mitjans. 

El 790 PE-CAT’S és l’hereu d’una de les referències històriques de Loxarel. Fins ara s’elaborava amb la varietat cabernet sauvignon procedent de la segona vinya més vella d’aquesta varietat al Penedès: la primera collita data de 1996 i la darrera de 2009. Després de vint anyades elaborant-lo, el celler ha volgut apostar per un vi més actual on predomina la puresa i l’expressió del raïm i del terrer amb varietats més típiques de la zona. L’únic que ha conservat és una part del nom, 790 -que són els dies entre la collita i l’embotellament-, i s’hi ha afegit el concepte PE-CAT’S, un acrònim de Penedès i Catalunya.

Del 790 PE-CAT’S se n’han elaborat 5.700 ampolles i el PVP és 18€.