Puigdemont torna a casa (per videconferència)

El president de la Generalitat rep l'escalf de Girona en un míting al qual assisteix la seva dona, Marcela Topor, a qui agraeix la comprensió | Gemma Geis, cap de llista a la demarcació, assenyala que a l'hora del míting hauria estat fent "zumba" en cas de no ser candidata

Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Girona
Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Girona | Junts per Catalunya
14 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:09h
Els mítings acostumen a ser més elèctric quan s'acosten a les comarques gironines. Carles Puigdemont ho sap, i per això prepara amb més dedicació la intervenció que farà al Palau de Congressos de la ciutat que va governar durant cinc anys. "Una consigna la tenim clara: no podem ni volem entrar al xoc amb ERC. I sí que ho fem amb el PSC", assegurarà després del míting un dels assessors amb qui ha preparat la intervenció. Puigdemont juga a casa, ho sap, no vol decebre i per això dedica una catilinària contra Miquel Iceta sabent que a primera fila hi ha Marina Geli, exsocialista desencantada a qui va convèncer per formar part de Junts per Catalunya. Cada vot compta.

També el de la seva dona, Marcela Topor, que és poc amiga dels focus però avui s'acosta a l'auditori -sala petita, mil persones, perquè la gran està ocupada- per escoltar el seu marit a través de videoconferència. Es veuen poc -Topor va viatjar amb les filles a Brussel·les per la manifestació de la setmana passada- i el president li vol agrair la "comprensió" per la decisió de marxar a l'exili davant l'embat judicial de l'Estat després de la declaració de la independència. "Allà a Bèlgica ho està passant malament. Encara que sigui campanya i estigui ocupat, la situació no és gens fàcil. Especialment a nivell humà", destaca un estratega de campanya de Junts per Catalunya a NacióDigital. Per això el míting de Girona és especial, i per això es posa un llaç groc de ganxet.
 
L'ensenya quan paren els crits de "president, president", i assegura que li han enviat un grup anomenat "Les Punyeteres" d'Arbúcies. Avui va sense corbata -no és habitual als mítings- i de tant en tant ha de parar pels aplaudiments. Són especialment elevats quan carrega contra Miquel Iceta, a qui acusa de tot: de còmplice dels empresonaments i de l'exili, de les "lleixes buides" del Museu de Lleida i del projecte polític de Mariano Rajoy. Tanca la intervenció amb un vaticini: "El jubilarà la República dels ciutadans". Dependrà, això sí, dels resultats que s'obtinguin el 21 de desembre.

La seva telonera és Gemma Geis, cap de llista per Girona, que si no fos pel míting estaria ballant "zumba" al Palau de Fontajau. Geis és independent, i està rebent consells accelerats de l'entorn de Puigdemont. Si en alguna demarcació vol guanyar Junts per Catalunya és aquella on va néixer el president. Un president que avui ha tornat a casa durant unes hores (i per videoconferència).
 

Gemma Geis, cap de llista de Junts per Catalunya a Girona Foto: Junts per Catalunya