La màgia de l'Empordà a l'hivern; deu propostes per gaudir aquestes dates

L'hivern és un moment perfecte per visitar l'Empordà. Els seus cellers, restaurants, museus i botigues s'adapten oferint-vos propostes per passar caps de setmana inoblidables | Us proposem deu activitats d'enoturisme per aquestes dates

1200_15119003048_garriguella
1200_15119003048_garriguella
Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:19h
Us proposem una ruta per l'Empordà per aquestes dates. Deu activitats per a tots els gustos relacionades amb paisatge i producte genuí.
 
1.Terra Remota – Pícnic entre vinyes
 
Terra Remota és un celler ecològic, integrat i altament compromès amb el territori. Un petit oasi que convida a gaudir de la tranquil·litat de la natura. Integrat en el territori i altament compromès amb el medi ambient que fa servir la llei natural de la gravetat, en combinació amb unes instal·lacions modernes i tecnologia puntera per l’elaboració de vins ecològics d’alta qualitat.
 
Un dels cellers més emblemàtics i innovadors de l’Empordà que heu de conèixer: us explicaran tot el procés d’elaboració dels vins ecològics en una visita guiada que acaba amb un tast dels vins capdavanters de la regió.
 
Per completar l’experiència, us porten a un petit bosc de pins adaptat per gaudir d’un pícnic exquisit enmig de les vinyes. Descobriu els productes de la gastronomia empordanesa en un lloc màgic. Aquestes dates podreu fer aquest pícnic al costat de la seva llar de foc.
 
 
2.Laura Masramon – Curs d’iniciació al tast de vins
 
Ja fa uns anys que per Nadal la sommelier Laura Masramon ofereix els tallers del Curs d'iniciació al tast de vins per regalar.

El curs d’iniciació al tast de vins va dirigit a totes aquelles persones que, atretes pel vi i la gastronomia, volen aprendre les tècniques de l’anàlisi sensorial per poder distingir aromes, sabors i textures a través de la degustació. 
 
Durant el curs es tasten a cegues una cinquantena de vins, majoritàriament monovarietals. L’objectiu principal que persegueixen aquests tallers formatius és adquirir un criteri personal a l’hora d’escollir un vi. Els tallers tenen un format de càpsula, el que significa que es poden fer per separat i en l’ordre que es vulgui.
 
Horaris: Els tastos són els diumenges d'11.00h a 13.30h
 

3. Peralada – Christmas Market – 8 i 9 de desembre

Els propers 8 i 9 de desembre perelada obre la seva botiga per oferir degustacions i descomptes en els seus productes.
La botiga estarà oberta de 10.00h a 19.00h tant dissabte com diumenge. La gent, a més de fer una visita, podrà degustar alguns vins i caves gratuïtament i disposaran d'un 5% de descompte per a totes les seves compres.
 
 
4.Espelt Viticultors - “Fem botifarra! Taller ecogastronòmic”
 
Us agradaria reviure un matí de matança del porc fent botifarres? Espelt Viticultors i Llavora, productors de porcí ecològic de l’Empordà, us ofereixen la possibilitat d’aprendre a elaborar un producte molt nostre de la manera tradicional, i recordar així el gust de les botifarres de pagès que menjaven els nostres avis.
 
Descobrireu la importància de la matança del porc en la nostra cultura. L’experiència acabarà amb una degustació de vins ecològics del Celler Espelt acompanyada de les botifarres que s’hauran elaborat.
 
Activitat familiar, adreçada tant als més petits de la casa, perquè coneguin de primera mà una pràctica molt arrelada a casa nostra, com als més grans, que rememoraran el gust típic de les botifarres de la matança.
 
 
5.La Vinyeta – Ioga i pícnic entre vinyes

Per continuar, atura't! La Vinyeta us proposa una activitat de ioga en família entre vinyes i oliveres. Fareu una passejada relaxada per la vinya i en arribar a l'olivar, buscareu un raconet, íntim i apartat on la Vanesa Ariza farà una sessió amena de ioga, per a grans i petits, per a carregar piles. Amb la serenitat del paisatge ens farà prendre consciència de nosaltres mateixos. Acabarem l'activitat fent un tastet de vins del celler.
 

6.Empordàlia - Fes-te l'Oli - 8 de desembre
 
Consisteix a visitar les oliveres centenàries amb trenet, recollir olives de forma tradicional, tornar al molí a esmorzar i a veure com s'elabora l'oli.
 
7.Agrobodega El Parral – Degustació de productes de l’Empordà
 
L'Agrobodega El Parral és una botiga de vins situada a l'antiga cooperativa de Capmany, on s'hi poden trobar tots els vins i caves dels cellers del poble i altres vins de la D.O. Empordà, a més d'altres productes de proximitat com cerveses artesanes, oli d'oliva de Capmany, melmelades, mel, llegums, embotits...

Per gaudir més del món del vi també ofereixen degustacions i tastos a copes en un espai preparat per fer-hi esdeveniments.
L'activitat que ofereixen per aquest Nadal és un tast de 5 vins (dels cellers que hi ha a Capmany) acompanyat de pernil i formatges. El preu per persona és de 12€. 
 

8.Cooperativa de Garriguella – Vins & Bunquers 
 
El punt de trobada de l’activitat serà a les 10h a la Cooperativa de Garriguella. S’iniciarà l’activitat amb una breu introducció històrica audiovisual, una ruta a peu de 2,90 km de baixa dificultat entre vinyes i búnquers, i també s’explicarà el nou projecte de l’ADV de la Cooperativa i de l’empresa Galanthus i Agroassessor el qual pretén instal·lar colònies de ratpenats dins els búnquers i així fomentar el control biològic de plagues i millorar la biodiversitat de la vinya. 
 
S’explicarà el funcionament dels 10 búnquers que es visitaran a través de la geografia i història del territori i també a través de la seva arquitectura, dissenyada segons l'arma que estava previst d'utilitzar i camuflada d’acord amb el paisatge que l’envolta. L’experiència finalitzarà amb una visita i tast de vins.
 
9.Masia Serra -  Viure i somiar entre vinyes
 
Si es tracta de gaudir de la màgia del món del vi, a Masia Serra recentment han posat en marxa el Recer, un allotjament actualment amb dues habitacions ideals per a qui busca tranquil·litat, desconnectar i una estada romàntica enmig d’un entorn idíl·lic.

Un lloc ideal per passar una nit en un paisatge envoltat de natura i plegat d’estrelles. Al càlid disseny nòrdic de l’habitació l’acompanya una estructura de vidre que permet estar connectat amb el paisatge.
 
Un bon esmorzar de forquilla a peu de vinya amb productes de la terra, i una visita guiada entre les vinyes us deixarà conèixer per dins el seu projecte i l'essència de l’Empordà, endinsar-vos al celler per descobrir el procés d’elaboració i envelliment dels vins que hi neixen, convertint-se en una experiència inoblidable.
 

10. Els 4 elements d'AV Bodeguers

Des d'AV Bodeguers us proposen una combinació d'un trail amb un tast de vins per tal d'impregnar-vos completament dels paisatges de l'Empordà, el seu clima i colors i així entendre encara millor el missatge que transmeten els seus vins, Nereus i Suneus, a través de la descoberta dels seus 4 elements essencials: la terra, el foc, l'aire i l'aigua.
 
Ofereixen dues rutes de diferent dificultat:
 
1) Dificultat baixa (10km): Ruta circular entre les seves vinyes, sortint des de Vilamaniscle i passant per Rabós. 
 
2) Dificultat moderada (12km): Ruta d'entorn sortint des de Vilamaniscle - Coll de Closa - Coll de la Serra - Coll de Sant Miquel - Puig d'Esquers - Dolmen (100 cims).
 
Durant la ruta es faran diversos tastos dels vins del celler per trobar els elements en comú entre l'entorn i les característiques que diferencien els seus vins. Totes dues rutes acaben al celler, on s'oferirà una visita guiada i un tast final d'acomiadament.