Propostes de La Mercè per acabar el 2017 i començar el 2018

El Club de Lectura del Jaume Romero, l’exposició fotogràfica de Txema Salvans i el curs monogràfic d'Evdokim Perevalsky

Mohamed El Aamrani, Joan Ferrà (UdG)
04 de desembre del 2017
Actualitzat el 07 de desembre a les 16:08h
L'escriptor Joan Vinyoli.
L'escriptor Joan Vinyoli. | Arxiu.
El Centre Cultural la Mercè acaba l’any amb un ventall de propostes molt atractives pels amants de la fotografia, la filosofia i la literatura. Aquestes són les cinc propostes que recomana NacióDigital per gaudir al màxim de l’oci i la cultura.


The Waiting Game
Fins al 22 de desembre. 
 

Una de les fotografies exposades Foto: Txema Salvans


The Waiting Game és el títol de l’exposició del fotògraf Txema Salvans. Considerat un dels fotodocumentalistes més importants del nostre país, en aquesta ocasió s’endinsa en el món de la prostitució de les carreteres del litoral del mediterrani, tractant de documentar el moment d’espera. Salvans ha estat guardonat amb el Fotopress, el premi Photo-España i també ha guanyat el concurs del Llibre Iberoamericà de l’Editorial RM pel seu assaig The Waiting Game.



Vinyoli i Palau i Fabre: la pulsió d'estimar
13 de desembre. 
 

L'escriptor Joan Vinyoli Foto: Arxiu


Amb motiu del centenari de Josep Palau i Fabre, la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’Escola  Municipal d’Humanitats oferiran una taula rodona, titulada “Vinyoli i Palau i Fabre: la pulsió d'estimar”,  amb les veus més actuals de la poesia catalana per fer una anàlisi de la pròpia obra de l’autor barceloní.

  

Pintura a l’oli: Figura humana 
A partir del 12 de gener.
 

El curs monogràfic comença el 12 de gener Foto: CC La Mercè


El pintor Evdokim Perevalsky proposa treballar entorn de la figura humana per a perfeccionar la tècnica de la pintura a l'oli. A partir de l'anàlisi de l'obra i procediments de distints pintors i estils que han treballat el cos humà i el retrat, es pretén millorar els usos artístics de la pintura a l'oli. El curs monogràfic aspira a dotar els alumnes dels recursos i coneixements tècnics necessaris per tal de generar una opinió artística pròpia i un esperit crític enfront de la creació artística contemporània actual. A partir del 12 de gener i fins al 16 de març de 2018, cada divendres de 17.00 a 20.00 h.


------------------------------------------------------
Aquest article és resultat d'un dels projectes del Laboratori d'Innovació i Nous Formats Periodístics NacióDigital-UdG, i ha estat elaborat per alumnes del grau de Comunicació Cultural.
------------------------------------------------------