Quim Fontané es proclama campió del món de caiac lliure a l'Argentina

El palista saltenc ha fet història aquesta matinada quan s'ha penjat la medalla d’or | Suma aquest títol mundial als seus tres campionats d'Europa del 2010, 2012 i 2016

El català Quim Fontané ha fet el podi en el campionat del món de caiac lliure.
El català Quim Fontané ha fet el podi en el campionat del món de caiac lliure. | TV3.
Redacció
03 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:11h
Quim Fontané s’ha proclamat campió del món de caiac d’estil lliure aquesta matinada a San Juan (Argentina). El palista del Club Piragüisme SaltTer ha aconseguit prendre-li el títol al fins ara campió del món, el nord-americà Dane Jackson, i convertir-se així en el primer català a guanyar un Campionat del Món de Caiac d’estil lliure. El palista saltenc admet que és “un somni fet realitat”. 
 
La final, que s’ha celebrat a les 22:30h hora local (2:30h a Catalunya), ha estat liderada en les dues primeres rondes per Dane Jackson amb 1.683,33 punts. En canvi, les dues primeres entrades de Fontané, de 45 segons cada una, no han estat massa bones, ja que admet que les llums el van confondre lleugerament. Tot així, en la final dels mundials només la millor de les tres entrades puntuen, així que no es va rendir i va lluitar fins el final.

Fontané afirma que “en la última entrada sabia que només tenia una oportunitat. Només necessitava una entrada per ser campió del món. Vaig pensar que era la meva oportunitat, no la podia deixar escapar”. Amb aquest objectiu en ment, el palista català va executar figures de gran complexitat tècnica que el van portar fins als 1.718,33 punts en la última entrada. Una puntuació que no va poder ser superada pel nord-americà Dane Jackson i que el va convertir en campió del món.

Un Fontané visiblement emocionat, va admetre que aquest “és un somni fet realitat. Un somni que he estat perseguint des de que tenia 10 o 11 anys”. Així mateix es va mostrar agraït amb el Club Piragüisme SaltTer i amb Sort, on ha entrenat al llarg de la seva carrera esportiva i que admet que són les seves arrels.
 
Fontané ha estat tres vegades campió d’Europa (2010, 2012, 2016), finalista en el Campionat del Món del 2015 i mereixedor de la medalla d’honor del Comitè Olímpic espanyol al 2012. Avui, al seu palmarès, s’hi afegeix el títol de campió del món. El palista del 1993 ha estat vinculat al piragüisme des que tenia 9 anys. Però la seva passió per la modalitat d’estil lliure no va arribar fins al 2004, quan Sort va acollir el Campionat d’Europa d’aquest disciplina i on va participar per primera vegada un palista del club SaltTer. El palista gironí admet que és un enamorat d’aquest esport per la llibertat que li proporciona el riu.