Els Mossos d'Esquadra detenen a la C-33 un grup criminal que es dedicava a robar en domicilis

Els detinguts, alguns dels quals amb antecedents per fets similars, duien al cotxe joies, un ordinador portàtil, una col·lecció de bitllets estrangers i roba sostreta en un domicili de Figueres hores abans | Els quatre membres del grup van ingressar a presó

Alguns dels objectes robats que els Mossos d'Esquadra van trobar en el cotxe dels delinqüents.
Alguns dels objectes robats que els Mossos d'Esquadra van trobar en el cotxe dels delinqüents. | @mossos.
Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:30h
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport (UOM) i de la Unitat d’Investigació de Granollers van detenir conjuntament el dijous 23 de novembre dos homes de 40 i 43 anys veïns de l’Hospitalet de Llobregat, un home de 26 anys i una dona de 39  anys veïns de Barcelona, tots quatre de nacionalitat colombiana i alguns amb antecedents per fets similars, com a presumptes autors de quatre robatoris amb força al Vallés Oriental i un altre a la localitat de Figueres.
 
Els fets es van produir cap a les 14:40 hores de dijous, quan els agents de la OAM, que es trobaven realitzant un patrullatge preventiu per la C-33 van localitzar a l’àrea de servei de Montcada i Reixach un vehicle amb quatre ocupants en actitud vigilant i van procedir a identificar-los.
 
Seguidament es va escorcollar el vehicle i en el seu interior es van localitzar diverses bosses mà de dona, un ordinador portàtil, joies, una col·lecció de bitllets en moneda estrangera i perfums. És dona la circumstància que, una d’aquestes persones estava sent investigada per la Unitat d’Investigació de Granollers per diversos robatoris amb força a domicilis en poblacions del Vallès Oriental,  es va sol·licitar col·laboració d’aquesta Unitat per identificar els ocupants del vehicle, investigar els objectes localitzats i esbrinar el seu origen.
 
Fetes les comprovacions corresponents, es va poder constatar que aquests objectes provenien d’un robatori amb força en un domicili a la localitat de Figueres comés feia poques hores. En l’escorcoll  del vehicle també es va localitzar diferent material per cometre robatoris, concretament tornavisos, guants, mitjons, motxilla, un parell de walkie talkies, i una peça de plàstic rígid per obrir portes, per la qual cosa es va procedir a la detenció d’aquestes quatre persones. 
 
A més a més, a uns dels detinguts també se l’imputen quatre robatoris amb força a les poblacions de Llinars del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Sant Pere de Vilamajor comesos durant el mes de setembre d’aquest any.
 
Les investigacions van començar el 6 de setembre d’enguany, arran d’un robatori comés a Llinars del Vallès i en el qual ja es van detenir dues dones, també de nacionalitat colombiana i amb vinculacions amb aquest grup, que van ingressar a presó per ordre judicial.
 
Els quatre detinguts van passar a disposició judicial dissabte 24 de novembre, davant el Jutjat en funcions de Guàrdia de Cerdanyola, el qual va decretar el seu l’ingrés a presó.