Quim Fontané lluitarà per l’or en els campionats del món de Kayak Freestyle

El gironí, tres vegades campió d’Europa, aposta per un exercici de gran dificultat tècnica en una competició que es preveu històrica, ja que es pot superar per primera vegada la barrera dels 2.000 punts

Fontané, tres vegades campió d’Europa i finalista del darrer campionat del món, està preparat per aconseguir l’or en uns mundials històrics.
Fontané, tres vegades campió d’Europa i finalista del darrer campionat del món, està preparat per aconseguir l’or en uns mundials històrics. | Bewolfish.
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:46h
Quim Fontané, del Club Piragüisme SaltTer, persegueix la medalla d’or en els campionats del món de piragüisme d’estil lliure que se celebraran del 27 de novembre al 2 de desembre a San Juan, Argentina. El palista internacional, que al 2012 va rebre la Medalla d’Honor del Comitè Olímpic espanyol, introduirà un estil més dinàmic i tècnicament complex per lluitar per la primera posició i ser així el primer espanyol en penjar-se la medalla d’or en un Campionat del Món de Kayak Freestyle.
 
Fontané, tres vegades campió d’Europa (2010, 2012, 2016) i finalista del darrer Campionat del Món (2015), està preparat per aconseguir l’or en uns mundials històrics. Donada la qualitat dels participants d’enguany, es preveu que algun palista, entre ells Fontané, pugui superar la barrera dels 2000 punts per primera vegada en una competició internacional. La puntuació en aquesta disciplina s’atorga en funció de la complexitat tècnica (verticalitat, rotació, altura) i el nombre de figures que els palistes duen a terme durant els 45 segons que dura cada exercici. En el cas de la final, que en aquests mundials es celebrarà de nit, els palistes competeixen en tres rondes de 45 segons de les quals només la millor puntua.
 
En els últims mesos, Fontané s’ha estat entrenant en rius de Gran Bretanya i França per perfeccionar un estil de molta exigència tècnica, i difícil d’imitar per part dels seus competidors, per tal de penjar-se l’or en els mundials. Es tracta d’un estil més gimnàstic i dinàmic que busca la màxima fluïdesa a més d’introduir figures que mai abans s’han executat en un Campionat del Món. La primera prova de Fontané, que ja es troba a Argentina preparant-se pels mundials, seran els preliminars del dia 29 de novembre. La semifinal i la final se celebraran els dies 1 i 2 de desembre, respectivament.
 
Una vida lligada al piragüisme
 
Quim Fontané, nat el 1993, ha estat vinculat al piragüisme des que tenia 9 anys, però la seva passió per la modalitat d’estil lliure no va arribar fins al 2004, quan Sort va acollir el Campionat d’Europa d’aquest disciplina i on va participar per primera vegada un palista del club SaltTer. El palista gironí admet que és un enamorat d’aquest esport per la llibertat que li proporciona el riu. Més enllà d’aconseguir l’or en els mundials, el somni de Fontané és que la modalitat de piragüisme d’estil lliure, o de piragüisme extrem, es converteixi en disciplina olímpica per així poder lluitar per competir en uns Jocs Olímpics.