Fins a 25.000 persones participen i gaudeixen del Fòrum Gastronòmic Girona

L'esdeveniment tanca amb un nou èxit de públic i una gran satisfacció de les empreses participants i anuncia la pròxima edició els dies 18, 19 i 20 de novembre de 2018 | Durant el Fòrum s'ha presentat Quality Espresso, la cafeteria digital i avançada a l'estand dels gironins Cafès Cornellà

Ahir, com a colofó d'aquesta edició del Fòrum Gastronòmic Girona, es van lliurar els Premis Josep Mercader.
Ahir, com a colofó d'aquesta edició del Fòrum Gastronòmic Girona, es van lliurar els Premis Josep Mercader. | FGG.
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:13h
Una fira plena i els espais d’activitats a vessar. Aquesta ha estat la tònica de les tres intenses jornades de Fòrum Gastronòmic Girona, en una edició que ha crescut més d’un 30% respecte a l’edició del 2015, i per on hi ha passat més de 25.000 visitants.

En roda de premsa, els directors de l’esdeveniment, Pep Palau i Jaume von Arend, juntament amb primera tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, han fet una més que positiva valoració final del Fòrum.

Jaume von Arend ha destacat la gran satisfacció per part dels expositors, tant els antics i fidels que exposen al Fòrum any rere any, com els nous que per primera vegada han volgut apostar per l’esdeveniment, el qual s’ha consolidat com una gran plataforma de promoció. Les empreses també han pogut fer negoci i tancar nombrosos tractes comercials, especialment a nivell internacional, gràcies a les missions inverses en les que hi ha participat compradors procedents de països nòrdics interessats en els productes presents en el Fòrum.

Von Arend també ha volgut remarcar que la fira és la més gran que existeix en un tipus d’esdeveniment com aquest, on hi ha representats tots els sectors del foodservice i l’hosteleria. En total, més de 250 empreses. A més, ha destacat que l’espai firal ha estat en tot moment molt dinàmic, ja que al llarg de les tres jornades els propis estands no han deixat d’oferir activitats.

Per la seva banda, Pep Palau ha destacat també el gran èxit d’assistència a totes les activitats; Dilluns i avui dimarts han funcionat simultàniament i a ple rendiment fins a sis espais diferents, l’Auditori, el Taller 1, el Taller 2, la Sala Petita, la Sala de Juntes i l’Agora. Remarcar especialment que sessions com les que han impartit Joan Roca, Andoni Luis Adúriz o Paco Pérez, a l’Auditori, han registrat prop d’un miler de persones cadascuna.

D’altra banda, ha fet esment de la gran satisfacció tant dels ponents, que han destacat l’esperit hospitalari que caracteritza al Fòrum, com dels professionals que han assistit a les sessions.

Palau ha remarcat també l’encert dels eixos temàtics, compartit pel públic professional i per la premsa gastronòmica, i la reafirmació de que el Fòrum Gastronòmic sempre ha creat tendències. Així mateix, ha mencionat la consolidació de l’aposta per les sessions temàtiques (territori verd, mar i porc) i de l’Agora, l’espai on els oficis han estat els protagonistes i que ha tingut una excel·lent acollida.

Per la seva banda Glòria Plana ha destacat que ‘durant aquestes tres jornades es respira Fòrum Gastronòmic també a la ciutat’ i que l’esdeveniment porta al recinte ‘des de grans empreses a petits productors fins al consumidor final a més d’un turisme gastronòmic de qualitat’.

La roda de premsa ha finalitzat amb l’anunci de la propera edició de Fòrum Gastronòmic, que se celebrarà a Girona el 18, 19 i 20 de novembre del 2018.
 

Nandu Jubany (Can Jubany) i Oriol Rovira (Els Casals) durant una de les sessions d'ahir als Fòrum Gastronòmic Girona. Foto: FGC.


Última jornada

Aquesta darrera jornada ha comptat amb sessions al voltant de la nova cuina valenciana, amb Vicente Patiño (Sati) i Kiko Moya (L'Escaleta); i la balear, amb Felip Llufriu (Mon Restaurant) i Santi Taura (Dins). També hi ha passat Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurant - Bombas Gens) i Paco Pérez (Miramar), i pels tallers, Nandu Jubany (Can Jubany), Oriol Rovira (Els Casals), els italians Massimiliano Mascia (San Domenico), Massimo Spigaroli (Il Cavallino Bianco), l’eslovena Ana Roš (Hiša Franko), Marc Gascons (Els Tinars) i Rafa Zafra(Estimar). També hi ha hagut cocteleria amb Héctor Henche (Easy Mixers). I una de les sessions més esperades per als amants del vi, la que ha ofert el gran mestre Josep Roca (Celler de Can Roca).

A l’Agora els oficis alimentaris han tornat a ser els protagonistes amb les fruites i verdures de Núria Casas i Carles Guirado (Espigoladors), els vins i licors amb Jordi Codina (Russet) i Manuel di Vecchi (Vinyer de la Ruca) i les conserves de mar, amb Enric Fanlo (Anxoves de L’Escala).
 
Avui també s’han entregat els Premis Josep Mercader. S’han lliurat a Núria Bàguena, en la categoria de divulgació; Toni Gerez, en la de sala; Albert Grassot, en la de productor; Miquel Bofill, en la del vi; i Joan Bosch, Benvingut Aligué i Jaume Font, en la de cuina.
 
El Fòrum ha viscut avui la final del World Chocolate Masters, certamen organitzat per Cacao Barry, d’on n’ha sortit el representant espanyol que competirà a la final de París, Ivan Pascual.
 
Fòrum Gastronòmic Girona 2017 compta amb el suport d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Prodeca, Electrolux, La Vanguardia, Cacao Barry, Cafès Cornellà o Pujadas, entre molts d’altres.

Quality Espresso exhibeix la seva màquina de cafè connectada a la "cafeteria digital" dels Cafès Cornellà gironins
 
Durant el Fòrum són moltes les novetats que es presenten. Entre aquestes cal destacar la que es va fer de Quality Espresso, amb la seva màquina de cafè connectada al Fòrum Gastronòmic de Girona. L'empresa, un dels fabricants líders de cafeteres professionals del món, va ser present al Fòrum amb la cafeteria digital i avançada de l'estand de Cafès Cornellà on comptà amb màquines de cafè funcionant amb el sistema M2M Quality Espresso Link que aporten dades clau com el nombre de cafès realitzats i la necessitat de manteniment.
 

El sistema transmet a través de tecnologia GSM i amb una targeta SIM la informació de cada màquina a una plataforma de dades consultables des d'Internet. Foto: Monmar.net

 
El públic que va passar per l'estand de Cafès Cornellà podrà prendre un cafè de qualsevol de les màquines Gaggia i conèixer la informació que proporcionen a temps real. "Serà el primer any que podrem calcular exactament quants cafès s'han fet cada hora durant la fira", expliquen des de Cafès Cornellà. El torrador de Fornells de la Selva, a Girona, realitza una aposta total per les noves tecnologies que s'ha pogut constatar al seu estand del Fòrum Gastronòmic on, entre d'altres, ha habilitat pantalles digitals per visualitzar les dades.

Gràcies a Quality Espresso Link, tant els propietaris i gestors de les màquines de cafè com els torradors de cafè poden donar un servei més ràpid i millor adaptat als seus clients. "Per a nosaltres és un sistema que permet que els nostres clients, com cadenes de cafeteries, bars i restaurants puguin millorar el rendiment dels seus establiments", corroboren des Cafès Cornellà. El sistema transmet a través de tecnologia GSM i amb una targeta SIM la informació de cada màquina a una plataforma de dades des d'on es pot accedir mitjançant un dispositiu amb connexió a Internet, sigui un ordinador, una tauleta o un smartphone. Recentment, Quality Espresso ha presentat la versió 2.0 i que brinda informació dels components principals de les màquines com els cicles realitzats pels comptadors, el motor, els polsadors, l'ús dels descalcificadors, etc. A més, s'està treballant en una futura interfície que estarà dirigida a baristes.
 

Quality Espresso ha presentat la seva màquina de cafè connectada de la mà de Cafès Cornellà al Fòrum Gastronòmic de Girona. Foto: Monmar.net


Quality Espresso Link ja porta funcionant, amb màquina connectades, prop de dos anys en bars, cafeteries, hotels i restaurants a Espanya i altres països europeus on ha obtingut una resposta molt positiva i està en fase d'expansió. L'empresa treballa ara per ampliar la comercialització del sistema tant en el mercat intern com a l'exterior. A més, s'ha presentat en salons de prestigi com el Mobile World Congress i el IOT Solutions World Congress a Barcelona on Vodafone ho va mostrar com a exemple de l'aplicació de l'Internet de les Coses en el sector de l'hostaleria.