Dos gironins citats per la Guàrdia Civil desobeeixen i no es presenten a declarar

Els activistes desconeixen quins fets se'ls pot atribuir i creuen que és una "maniobra de repressió" a l'independentisme

Lluc i Jordi, de l'Assemblea de Joves del Gironès, s'han negat a entrar a la caserna de la Guàrdia Civil.
Lluc i Jordi, de l'Assemblea de Joves del Gironès, s'han negat a entrar a la caserna de la Guàrdia Civil. | @CUPGirona.
Redacció
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:56h
Dos joves gironins, en Lluc i en Jordi –membres de l'Assemblea de Joves del Gironès–, que estaven citats a declarar com a investigats a la caserna de la Guàrdia Civil a Girona aquest divendres al matí, han optat per desobeir i no presentar-se a la comandància.

Els activistes han manifestat que durant les darreres setmanes han participat en mobilitzacions independentistes, però asseguren que desconeixen quins fets concrets els poden atribuir perquè en cap moment la Guàrdia Civil no els ha identificat. Per això, creuen que la citació és una "maniobra de repressió" contra "els joves organitzats".
 

Els joves, que s'han negat a entrar a la caserna de la Guàrdia Civil, s'han concentrat a les portes de les dependències policials darrere aquesta pancarta. Foto: @CUPGirona


La seva advocada ha explicat que ara els poden tornar a citar un altre dia, tancar l'atestat i enviar-lo directament al jutjat o, l'opció "més extrema", que seria ordenar que els detinguin. Tot i que no han entrat a la comandància, s'han concentrat a les portes de les dependències policials darrere una pancarta on es podia llegir 'Defensar la terra no és delicte'.