La Nit del Comerç de Girona canvia de data i es farà dijous en lloc de dimecres

L’Ajuntament de Girona ha decidit posposar la primera edició d'aquest esdeveniment un dia amb motiu de la vaga general prevista el 8 de novembre

La batllessa , Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, van presentar el passat dia 26  la primera edició dels premis.
La batllessa , Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, van presentar el passat dia 26 la primera edició dels premis. | @girona_cat
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:20h
Amb motiu de la vaga general prevista per a aquest dimecres, l’Ajuntament de Girona ha decidit canviar la data de la primera edició de la Nit del Comerç de Girona. Inicialment s’havia previst que l’esdeveniment tingués lloc dimecres 8 de novembre però s’ha acordat ajornar-ho un dia i que se celebri el dijous 9 de novembre, a la mateixa hora (20 h) i al mateix lloc (Saló de Descans del Teatre Municipal).
 
La Nit del Comerç a Girona té com a objectiu reconèixer i promocionar els empresaris i comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat de la ciutat i, alhora, homenatjar les associacions de comerciants per la tasca que desenvolupen dia a dia. 

Durant l’acte es lliuraran una sèrie de premis destinats a distingir les millors iniciatives comercials i com a activitat de foment i promoció de les activitats econòmiques de la ciutat i la posada en valor dels professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat. També tenen la funció de reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per un teixit econòmic dinàmic i competitiu. 

Les categories dels guardons són següents: Premi Ambaixador de Girona, a l’establiment amb més implicació a la ciutat i la seva projecció internacional; Premi al Millor Disseny d’Interiors, a l’establiment millor reformat i/o amb millor imatge comercial –aquest premi està proposat pel Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d’Interiors–; Premi Comerç Verd, a l’establiment més sostenible i/o respectuós amb el medi ambient; Premi Especial Singular, que reconeix l’establiment per la seva trajectòria, i el Premi Especial Sóc Girona, a un comerciant per la seva trajectòria i implicació a la ciutat. 

En el marc de l’esdeveniment es farà també un reconeixement i un homenatge a aquells comerços de llarga trajectòria de la ciutat que hagin complert durant l’any en curs els 25, 50, 75 i 100 anys d‘activitat i hi haurà una ponència adreçada als comerciants que tractarà sobre els perfils del nou consumidor i els donarà eines i idees per tal d’adaptar les estratègies de venda a les noves tendències del client. Aquesta ponència anirà a càrrec d’Andreu March, expert d’ESCODI (Escola Superior de Comerç i Distribució).