​200 alcaldes viatgen aquest dimarts a Brussel·les per denunciar la repressió de l'Estat

Els batlles, sobre els quals pesa una querella de la Fiscalia per haver col·laborat amb el referèndum, ompliran un avió sencer en direcció a la capital belga

Alcaldes denunciant l'empresonament del Govern
Alcaldes denunciant l'empresonament del Govern | EP.
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:47h

Alcaldes denunciant l'empresonament del Govern. Foto: EP.


200 alcaldes sobiranistes viatjaran aquest dimarts a Brussel·les "per explicar de primera mà la situació" que s'està vivint a Catalunya amb relació a l'empresonament d'una part del Govern i l'aplicació de l'article 155.

La decisió d'anar a Brussel·les es va prendre en una reunió conjunta el divendres passat de les executives de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). L'alcalde de Premià de Mar i president de l'ACM, Miquel Buch, ha precisat que ompliran un avió sencer en direcció a la capital belga amb dos centenars d'alcaldes, assegurant que haurien pogut ser "el doble".

"Dimarts mateix anem i dimarts mateix tornarem", ha precisat la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, mentre que Buch ha defensat que existeix una violència policial, judicial i política contra el sobiranisme que omple de raons els partidaris de la independència de Catalunya.

Contra Lloveras i Buch i diversos centenars d'alcaldes catalans més pesa una querella de la Fiscalia per haver col·laborat amb l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.