El festival Ítaca reserva la primera fila dels espectacles per als presos polítics catalans i les seves famílies

El festival gironí bloqueja aquests seients per oferir-los als representants de la sobirania popular privats de llibertat pels seus ideals i deixarà les butaques sense ocupar en cas que continuïn a la presó | Els organitzadors posen en marxa la campanya #seientlliure i conviden a altres festivals i equipaments culturals a sumar-se a la iniciativa

S'inicia la campanya #seientlliure, que reserva la primera fila dels espectacles d'Ítaca per als presos i els seus familiars.
S'inicia la campanya #seientlliure, que reserva la primera fila dels espectacles d'Ítaca per als presos i els seus familiars. | @ITACACULTURA
Redacció
03 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:52h
En la seva línia de defensa de la cultura, la democràcia i la llibertat, el festival Ítaca Cultura i Acció posa en marxa la campanya #seientlliure i reserva la primera fila dels seus espectacles als presos polítics catalans i a les seves famílies. En el cas, no desitjat, que els 'Jordis' i els vuits consellers del Govern legítim de la Generalitat continuïn privats de llibertat en el moment de celebrar-se els espectacles, el festival gironí no ocuparà les localitats de la primera fila per visualitzar el seu suport a aquestes persones i per expressar el més enèrgic rebuig a unes detencions injustes i desproporcionades. "Us defensem, us donem suport i us esperem al nostra ÍTACA, on la llibertat d'idees i la democràcia pura és real i és possible", asseguren els responsables del festival en un comunicat fet públic avui. 

El festival gironí posarà en pràctica la campanya #seientlliure el proper dia 18 de novembre durant l’actuació del cantautor Cesk Freixas a Palafrugell, que forma part d’una visita guiada per conèixer el passat obrer d’aquesta ciutat. 
 

Full de promoció d'aquesta iniciativa a favor dels presos polítics catalans i els seus familiars. Foto: @ITACACULTURA


Els organitzadors d'Ítaca Cultura i Acció volen posar de manifest que defensen la pluralitat i la diversitat com a dret indispensable i com a única forma de societat possible. “Pensis el que pensis, defensis el que defensis, si és de forma respectuosa, sense imposicions, sense violència i, per tant, amb democràcia, ets dels nostres”, afirmen en el comunicat. Els responsables d'Ítaca Cultura i Acció recorden també que la iniciativa #seientlliure s'emmarca en els valors fundacionals del festival que sempre ha defensat la llibertat, la democràcia i l'ús de la cultura com a eina de canvi social i evolució com a societat. 

Els organitzadors d'Ítaca Cultura i Acció animem a altres festivals i equipaments culturals a sumar-se a la campanya #seientlliure deixant sense ocupar la primera fila de la platea de tots els espectacles mentre els presos polítics continuïn privats de llibertat.