La Guàrdia Civil marxa del complex dels Mossos de Sabadell i de Girona després de recollir comunicacions de l'1-O

La benemèrita s'hi ha presentat aquest matí per investigar la suposada passivitat de la policia catalana davant del referèndum per ordre de l'Audiència Nacional

Sala regional de trànsit dels Mossos d'Esquadra a Girona.
Sala regional de trànsit dels Mossos d'Esquadra a Girona. | ACN.
Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:46h

Expectació mediàtica davant del complex central dels Mossos Foto: Albert Segura


La Guàrdia Civil que s'ha presentat aquest dimarts a diferents dependències dels Mossos d'Esquadra per buscar-hi comunicacions relacionades amb l'1-O ja han marxat del complex central de Sabadell i de la comissaria de Girona. Els agents, vestits de paisà i amb cotxes no logotipats, han entrat a les sales de comandament per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la causa que afecta Josep Lluís Trapero, destituït del càrrec de major dels mossos pel govern espanyol.

A Sabadell, s'hi ha desplaçat tres vehicles de la Guàrdia Civil. Un hi ha arribat abans de les deu del matí i els altres a un quart de dotze. Els agents han abandonat la seu central de la policia de catalana a dos quarts de quatre de al tarda. En el cas de Girona, mitja dotzena d'agents han arribat en tres cotxes poc després de les nou del matí i han marxat a les quatre de la tarda.
 

Agents de la Guàrdia Civil també s'han presentat a comissaries de Barcelona, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Manresa, Girona, Tarragona i Tortosa. Es tracta de ciutats que són seus de regions policials de la policia catalana i els agents s'han presentat a les sales regionals de comandament. En el cas, per exemple de Sant Feliu de Llobregat, on hi ha la seu de la Regió Metropolitana Sud, cap a les 09.00 hores s'hi han presentat uns vuit agents de la Guàrdia Civil amb una ordre judicial. 

A Girona, l'entrada ha estat a la seu regional de trànsit, on hi ha la sala de comandament on es troben les gravacions. Els agents hi han arribat cap a les 09.15 h. De la mateixa manera, vuit guàrdies civils han entrat a la comissaria de Granollers a les 9 del matí i n'han marxat prop de les 11 h.
 
El passat 19 d'octubre, la Guàrdia Civil va entrar a la comissaria dels Mossos de Lleida per ordre d'un jutjat d'instrucció d'aquesta ciutat buscant també informació sobre l'1-O.
 

Sala regional de trànsit dels Mossos d'Esquadra a Girona Foto: ACN