Una crida a «riure i conviure» obre les Fires de Sant Narcís d’enguany

La mestra i presidenta d’ACEFIR, Rosa Maria Falgàs, ha ressaltat les virtuts de Girona pel que fa a l’aprenentatge al llarg de la vida en el pregó d’aquest vespre

Rosa Maria Falgàs, al costat de Marta Madrenas, durant el pregó de les festes de Sant Narcís.
Rosa Maria Falgàs, al costat de Marta Madrenas, durant el pregó de les festes de Sant Narcís. | Ajuntament de Girona/Pere Duran.
Redacció
28 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:12h

Abans del pregó, ha tingut lloc el tradicional ball de gegants i de capgrossos de Girona a la plaça del Vi. Foto: Ajuntament de Girona/Pere Duran.


Una crida a “riure i conviure” ha obert les Fires de Sant Narcís d’aquest any. La mestra i presidenta de l’associació ACEFIR, Rosa Maria Falgàs, ha destacat aquest vespre des del balcó de la plaça del Vi la importància de l’aprenentatge al llarg de la vida i ha ressaltat les virtuts de la ciutat de Girona pel que fa a l’oferta en formació contínua i formació d’adults. Falgàs ha pronunciat el pregó al costat de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de diversos regidors i regidores del consistori.
 
L’alcaldessa ha presentat Falgàs com una “mestra de mestres” i ha assenyalat que “avui és un dia històric per Catalunya, pels gironins i per les gironines”. “Crec que no hi ha millor manera de donar la benvinguda a la república que amb la festa major de tardor de Catalunya”, ha remarcat.
 
Abans del pregó, ha tingut lloc el tradicional ball de gegants i de capgrossos de Girona a la plaça del Vi, on han participat les entitats Baba Babarota, Fal·lera Gironina, Gegants de Santa Eugènia de Ter i Gegants de Caixa de Trons. Amb motiu del 20è aniversari de la colla Fal·lera Gironina, durant l’actuació prèvia al pregó s’ha estrenat la peça “El ball dels capgrossos”, composta especialment per l’efemèride i per celebrar el centenari del naixement de la persona que va dissenyar els actuals capgrossos: Joaquim Pla i Dalmau.
 
Tot seguit, la pregonera d’enguany s’ha dirigit als ciutadans i a les ciutadanes de Girona amb un text en el qual ha rememorat els seus primers records de la ciutat i de les Fires i on ha posat èmfasi en la seva trajectòria dedicada a la formació d’adults. Falgàs ha ressaltat que Girona és una de les ciutats amb més oferta formativa per a totes les edats que ha conegut i que és “una veritable ciutat educadors, on tothom pot aprendre allò que desitja i ensenyar allò que sap”. En la part final del seu discurs, la presidenta d’ACEFIR ha citat també el valor que representa per a Catalunya el moviment associatiu i la importància del respecte.
 
Un cop acabat el pregó, ha tingut lloc com cada any el retrò de coets i l’anella de foc a la plaça del Vi i als barris de Montjuïc, Pla de Palau, Santa Eugènia, Sant Narcís, Pont Major i Font de la Pólvora. L’espectacle Tututs, de la cobla Bisbal Jove i l’actor David Planas, ha servit per cloure l’activitat inaugural de la festa major de Girona d’aquest 2017.