Arriba la primera edició del premis de la Nit del Comerç a Girona

L’acte tindrà lloc el proper 8 de novembre, a les 20 h, al Saló de Descans del Teatre Municipal

La batllessa de Girona, a l’esquerra, i la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, hn presentat aquesta primera edició dels premis..
La batllessa de Girona, a l’esquerra, i la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, hn presentat aquesta primera edició dels premis.. | @olotuit.
Redacció
27 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:42h
La batllessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, han presentat aquest matí la primera edició dels premis de la Nit del Comerç a Girona, que se celebrarà el proper 8 de novembre a les vuit del vespre al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona.
 
Aquests premis tenen un doble objectiu: d’una banda, reconèixer i promocionar els empresaris i comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat de la ciutat i, de l’altra, homenatjar les associacions de comerciants per la tasca que desenvolupen dia a dia.
 
La batllessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat que “és evident que el comerç és un eix vertebrador i que té un paper cabdal en el desenvolupament de la ciutat”, alhora que ha volgut posar de relleu que “amb aquests premis es pretén donar un impuls a les activitats econòmiques de la ciutat”. En la mateixa línia, la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, ha explicat que “Girona té una comerç sostenible, sa, modern i de primer ordre que mereix un reconeixement per la tasca de dinamització econòmica que realitza”.
 
Els premis estan destinats a premiar les millors iniciatives comercials i com a activitat de foment i promoció de les activitats econòmiques de la ciutat i la posada en valor dels professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat. També tenen la funció de reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per un teixit econòmic dinàmic i competitiu.
 
Les categories dels guardons són següents: Premi Ambaixador de Girona, a l’establiment amb més implicació a la ciutat i la seva projecció internacional; Premi al Millor Disseny d’Interiors, a l’establiment millor reformat i/o amb millor imatge comercial –aquest premi està proposat pel Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d’Interiors-; Premi Comerç Verd, a l’establiment més sostenible i/o respectuós amb el medi ambient; Premi Especial Singular, que reconeix l’establiment per la seva trajectòria, i el Premi Especial Sóc Girona, a un comerciant per la seva trajectòria i implicació a la ciutat.
 
Durant l’acte es farà també un reconeixement i un homenatge a aquells comerços de llarga trajectòria de la ciutat que hagin complert durant l’any en curs els  25, 50, 75 i 100 anys d‘activitat i hi haurà una ponència adreçada als comerciants que tractarà sobre els perfils del nou consumidor i els donarà eines i idees per tal d’adaptar les estratègies de venda a les noves tendències del client. Aquesta ponència anirà a  càrrec d’Andreu March, expert d’ESCODI  (Escola Superior de Comerç i Distribució).