El PDECat manté el pacte de govern amb el PSC a Girona

Des de l'executiu municipal asseguren que "ara no és moment" de ruptures tot i l'aval socialista a l'aplicació de l'article 155

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la tinent d'alcalde socialista Sílvia Paneque
L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la tinent d'alcalde socialista Sílvia Paneque | ACN
Redacció
23 d'octubre del 2017

El PDECat i el PSC continuaran caminant de bracet a Girona. Així de clar ho han deixat des de l'equip de l'alcaldessa, Marta Madrenas, que governa amb el suport dels socialistes. Tot i el suport dels socialistes a l'aplicació de l'article 155 per suspendre l'autonomia de Catalunya, l'executiu municipal prioritza que la ciutat "continuiï avançant" enmig d'una situació nacional "molt complicada".

La regidora i presidenta del comitè local del PDECat, Maria Àngels Planas, assegura que "ara no es moment" de ruptures, tot i que els pactes de govern entre el PSC i les forces sobiranistes pengen d'un fil en diverses administracions locals d'arreu del país. Segons Planas, els socialistes gironins han estat uns socis "lleials" fins al moment. De fet, la seva cap de llista, Sílvia Paneque, ha trencat amb la línia general del partit amb qüestions com la cessió de col·legis electorals el passat 1 d'octubre, el rebuig a la violència policial o el posicionament contrari a l'aplicació del 155.

Des dels grups municipals d'ERC-MES i la CUP s'ha pressionat l'equip de Madrenas per partir peres amb el PSC, però el PDECat considera que la seva relació al capdavant de l'Ajuntament no influeix en l'objectiu de la independència.