La Guàrdia Civil demana suport econòmic per telèfon als gironins

L'Asociación Española de Guardias Civiles (AEGC) busca finançament entre la ciutadania catalana

Bandera espanyola amb el logo de la Guàrdia Civil
Bandera espanyola amb el logo de la Guàrdia Civil | Adrià Costa
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:18h
L'Asociación Española de Guardias Civiles (AEGC), amb seu a Valdemoro (Madrid), està buscant finançament entre la ciutadania catalana, segons han reportat algunes persones que han rebut trucades telefòniques en diverses poblacions de la demarcació de Girona i d'altres indrets del territori català, en què se'ls demana la col·laboració econòmica amb aquesta entitat, que agrupa els professionals d'aquest cos militar.

Segons ha pogut saber NacióDigital, una veu de dona, des d'un número de telèfon mòbil visible que es correspon amb un que es mostra al web de l'AEGC -i que per tant demostra l'autenticitat de la trucada- demana a l'interlocutor si vol ajudar als fins i objectius de l'associació, que es fonamenten en la defensa dels drets laborals i professionals dels agents i oficials del cos de la Guàrdia Civil.

En la conversa s’invita els ciutadans a col·laborar econòmicament tot inserint publicitat en alguna de les publicacions de l’entitat, com la Revista Profesional AEGC o el Boletín Jurídico AEGC. D'altra banda, el mateix web alerta sobre possibles estafes en què s’empra el seu nom amb el pretext de demanar publicitat en les seves revistes, una practica fraudulenta que havia estat de moda fa molts anys. Però aquest no és el cas, ja que la coincidència en el número de telèfon certifica la veracitat de l'origen de la trucada.