Un rastre de sang obre noves línies d'investigació del crim de Susqueda

Els Mossos d'Esquadra sospiten de dos ciutadans estrangers que viuen molt a prop de l'embassament

L'operatiu de recerca dels dos joves a Susqueda
L'operatiu de recerca dels dos joves a Susqueda | ACN
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:33h

L'operatiu de recerca dels dos joves a Susqueda. Foto: ACN


Continuen les incògnites sobre la mort dels dos joves del Maresme al pantà de Susqueda. Paula M.P., de 21 anys i veïna de Cabrils, i Marc H.L., de 23 i veí d'Arenys de Munt, van desaparèixer el 24 d'agost quan anaven a fer una excursió amb caiac i els seus cossos van ser trobats al cap d'un mes a dins l'embassament. La hipòtesi sobre la seva desaparició se centra en la via criminal, ja que els cadàvers presentaven signes de violència (la dona va rebre un tret al cap, i l'home, a l'esquena).

Una de les últimes pistes que segueix la policia és una traça de sang que es va trobar a la vora del pantà abans que es descobrissin els cossos, segons publica El Punt Avui. La troballa va redirigir la investigació cap a dos homes estrangers que viuen en una antiga masia a tocar el pantà, a prop d'on es van trobar els cadàvers.

Un dels sospitosos sosté que la sang és la seva, i que es fruit d'un accident que va patir quan estirava una mànega d'un motor. L'home ha estat sotmès a una prova d'ADN i tot apunta que la seva declaració és certa, explica el rotatiu.

L'altre home a qui se segueix la pista és el belga qui, precisament, va sentir trets i un crit en una data que els Mossos d'Esquadra intenten esbrinar si podia haver estat el dia del crim. El testimoni explica que els trets els va sentir abans de marxar cap al seu país, on va estar dues setmanes. Els dos homes van abandonar Susqueda emportant-se una furgoneta que van deixar al taller mecànic tal com tenien previst per fer-hi una reparació. Ara, les indagacions dels investigadors se centren en esbrinar el dia que van marxar i el dia que van entrar el vehicle al taller, la qual cosa no està clara.

L’escenari exacte i el moment del crim són difícils d’establir i els Mossos d'Esquadra no ha acaben d'aclarir. Tampoc troben el mòbil (els laboratoris encara han de resoldre si hi va haver una agressió sexual) i quina arma o objectes es van utilitzar en l'assassinat. La investigació continua i la policia segueix rastrejant la zona en un dels casos que ha generat més expectació mediàtica en els últims anys a Catalunya.

La parella desapareguda a Susqueda Foto: Mossos d'Esquadra