La falsa filla de Dalí haurà de pagar les costes processals del judici

Un jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla del pintor i li recrimina la "temeritat" per seguir el judici tot i les proves irrefutables de l'ADN

Salvador Dalí fotografiat per Philippe Halsman
Salvador Dalí fotografiat per Philippe Halsman | ACN
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:34h

Enrique Blánquez i Pilar Abel Foto: ACN


El jutge de Primera Instància número 11 de ha desestimat la demanda de paternitat de la vident Pilar Abel, que assegurava que era filla de Salvador Dalí, i ha estat condemnada a pagar les despeses del procés judicial. La sentència es basa en "la temeritat que va suposar el fet que, un cop va tenir coneixement del resultat de la prova biològica, contundent en les seves conclusions, no va desistir del procediment".

La Fundació Dalí, a més, ja va anunciar uns dies que estava estudiant emprendre accions legals per obligar Pilar Abel a pagar unes altres despeses: les de l'exhumació.

Les proves d'ADN fetes públiques el mes passat van demostrar que la dona no era filla de Dalí. La mesura va obligar a exhumar les restes del cadàver de l'artista surrealista que hi havia enterrades al Museu Dalí de la capital de l'Alt Empordà.

L'operació per exhumar el cos de Salvador Dalí i extreure mostres biològiques per obtenir l'ADN va tenir lloc el passat 21 de juliol i va durar quatre hores. Es va realitzar sense incidents importants i enmig d'una forta expectació mediàtica, amb periodistes d'arreu del món. Les mostres extretes van ser restes d'ungles, pèl i dos ossos llargs.

Una jutge de Madrid va ordenar l'exhumació de la tomba del cadàver de Salvador Dalí per investigar la demanda de paternitat presentada Pilar Abel el passat 26 de juny. Aquesta decisió va ser presa després que no hagués estat possible corroborar-ho a partir de restes biològiques ni objectes personals.

La demanda al·legava que la mare d'Abel va mantenir una relació amb el pintor, al qual va conèixer a Cadaqués (l'Alt Empordà), quan treballava per una família que passava temporades al municipi.
 

Salvador Dalí fotografiat per Philippe Halsman Foto: ACN