«Ètica etílica» vol conscienciar els joves sobre els perills del consum d’alcohol

La mostra, programada per Salutacció, es podrà visitar a Els Químics Espai jove de Girona fins al 26 d’octubre

«Ètica etílica» és una mostra guiada pensada perquè els joves agafin consciència dels perills abusius de l’alcohol.
«Ètica etílica» és una mostra guiada pensada perquè els joves agafin consciència dels perills abusius de l’alcohol. | AjGi.
Redacció
12 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:06h
La Taula de Promoció de la Salut Jove a Girona (Salutacció), de la qual forma part l’Ajuntament de Girona, ha programat de nou enguany l’exposició “Ètica etílica”, amb l’objectiu de reduir el nombre d’adolescents que consumeixen begudes alcohòliques, retardar l’edat d’inici del consum i reduir la quantitat d’alcohol ingerit entre adolescents consumidors. La mostra, realitzada per Energy Control, es podrà visitar a Els Químics Espai Jove fins al 26 d’octubre.  
 
L’exposició s’emmarca en un seguit d’accions de Salutacció amb la voluntat de prevenir les conductes de risc entre els joves durant les Fires de Sant Narcís i és una mostra guiada pensada perquè els joves agafin consciència dels perills abusius de l’alcohol, que a vegades es relacionen amb les barraques de les festes de Girona.
 
Malgrat que el nombre de consumidors habituals d’alcohol ha disminuït sensiblement els últims anys entre la població escolar, la tendència a un consum abusiu continua augmentant. Segons l’enquesta Estudes a Catalunya de l’any 2014, un de cada quatre joves de 14 a 18 anys havia abusat de l’acohol i un de cada tres havia consumit 5 begudes alcohòliques seguides en menys de dues hores durant l’últim mes.
 
La Taula de Promoció de la Salut Jove a Girona està constituïda per l’Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Creu Roja Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.