Girona rep el discurs de Puigdemont entre el desencís i l'esperança

Unes 5.000 persones omplen la plaça del Vi per escoltar el president i clamen a favor de la independència de Catalunya

La plaça del Vi de Girona s'ha omplert de gom a gom per seguir la compareixença del president Puigdemont al Parlament de Catalunya.
La plaça del Vi de Girona s'ha omplert de gom a gom per seguir la compareixença del president Puigdemont al Parlament de Catalunya. | ACN.
Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat el 16 d'octubre a la 13:52h
De l'eufòria inicial quan el president del Govern, Carles Puigdemont, ha dit que Catalunya s'ha guanyat el dret a ser un estat independent, a un cert desencís i l'esperança a cercar una solució pactada amb l'Estat espanyol. Unes 5.000 persones, segons la Policia Municipal, han omplert la plaça del Vi de Girona per seguir la compareixença de Puigdemont al Parlament.
 

Eufòria a Girona en el moment en què Puigdemont ha aplicat els resultats del referèndum. Foto: ACN.


Els nervis inicials, amb el retard d'una hora per començar la sessió parlamentària, han donat pas als aplaudiments als membres del Govern i de la CUP, als xiulets als partits de l'oposició i a les proclames d'independència a mesura que avançava el discurs. Hi ha hagut un punt d'inflexió: quan Puigdemont ha demanat deixar en suspens la declaració d'independència i ha apel·lat al diàleg. "Ha estat una de freda i una de calenta", ha afirmat la portaveu de la plataforma unitària Girona Vota. Quan ha acabat la intervenció de Puigdemont i abans de començar la d'Inés Arrimadas (C's) bona part dels assistents han abandonat la plaça, on hi havia una pantalla gegant.