Ple de la Diputació

VÍDEO La Diputació de Girona aprova per unanimitat condemnar Millo i la brutalitat policial

La moció demana la retirada dels efectius policials espanyols, la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, i la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional | Lluc Salellas (CUP) escriu una carta al seu veí, Enric Millo, en què el qualifica com "el polític gironí més criminal d'aquest principi de segle"

per Xavier Borràs , Girona, 10 d'octubre de 2017 a les 15:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Ple de la Diputació de Girona, reunit aquest dimarts 10 d'octubre en sessió extraordinària, ha aprovat per unanimitat una Moció de condemna a la brutalitat policial de l'Estat a Catalunya –presentada pel grup d'ERC– per la violència desproporcionada que va exercir davant d’una ciutadania absolutament indefensa el passat diumenge 1 d’octubre de 2017, en què es va celebrar el referèndum d'autodeterminació de Catalunya.


A l'hora de l'expressió del parer dels grups –després de l'exposició que ha fet de la Moció el portaveu d'Esquerra, Pau Presas– tots han mostrat la seva intenció de votar-hi a favor, per bé que tant Gisela Saladich (Grup d'Independents de la Selva), com Juli Fernández (PSC) han lamentat que no s'hagués intentat consensuar el text de la proposta.

Per la seva banda, Lluc Salellas (CUP) ha llegit una sentida i dura carta adreçada al delegat del Govern espanyol, Enric Millo, veí de Girona, al qual ha qualificat com "el polític gironí més criminal d'aquest principi de segle". Salellas, que ha dit del seu veí del barri de l'Eixample de Girona que és un "dèspota i un cínic", també ha blasmat que, precisament, ordenés atacar l'Escola Verda, on estudien les filles del president de la Generalitat Carles Puigdemont.


La Moció aprovada per unanimitat

La Moció, que ha rebut, efectivament, el suport de tots els grups polítics, inclòs el PSC,

es basa en un acord de set punts:

Primer. Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d’ells ingressats en centres hospitalaris.

Segon. Donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues  policials d’ahir a Catalunya.

Tercer. Exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar  en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta brutal repressió.

Quart. Demanar la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals i declarar-lo persona non grata a les comarques Gironines.

Cinquè. Reconèixer l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat  de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades.

Sisè. Demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

Setè. Deixar constància que la Diputació de Girona estarà al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya. 

 

Participació