Jornada de defensa de la República Catalana aquest diumenge a Girona

Amb el lema «Som el poble, tenim el poder», la convoca el Comitè de Defensa del Referèndum de Girona i Salt a partir de les 10:00 h del matí a la plaça Josep Pla

Redacció
07 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:31h
Pla general de les més de 4.000 persones que van assistir a la concentració contra la repressió policial espanyola del referèndum a Girona.
Pla general de les més de 4.000 persones que van assistir a la concentració contra la repressió policial espanyola del referèndum a Girona. | ACN.
El Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) de Girona i Salt ha decidit organitzar una Jornada de Defensa de la República que es desenvoluparà de manera lúdico-reivindicativa aquest diumenge, 8 d’octubre, a l’Ateneu Popular Salvadora Catà, a la plaça Josep Pla, entre les 10 del matí i les 11 del vespre.

A banda de l’assemblea general, que se celebrarà de les 18:00 h a les 20:00 h, al llarg de tot el dia s'hi podrà gaudir d’activitats de caràcter molt divers, com un taller de pancartes, un vermut musicat a càrrec del grup silenc A Granel, i una paellada popular, entre altres. Una vegada acabada l’assemblea, igualment hi haurà diverses actuacions musicals, amb barra a preus populars.

Segons el CDR, en només qüestió d’una setmana, els gironins han estat capaços d’organitzar-se per a defensar els col·legis electorals i, amb ells, el dret a l’autodeterminació. Junts van aconseguir vèncer la por, "responent amb tones de solidaritat i tendresa, però també de convicció i coratge, a aquells qui no entenen cap altre llenguatge que el de la por, la repressió i la violència". Per si tot això no va ser prou, l’endemà, "amb tres dies deixant-nos-hi la pell, la son i els ànims a l’esquena, vam ser capaces de convertir la ràbia i l’esgotament individuals en força i empoderament col·lectius, quan més de 500 persones vam prendre les places per a preparar, plegades, una jornada de vaga general que durarà anys".

Per al CDR de Girona i Salt, "ara més que mai, hem de seguir defensant la República com a l’única via per a canviar-ho tot; que ara més que mai, hem de seguir fent nostres els carrers per a construir la la República que volem i ens mereixem".