Apareixen 142 cotxes amb les rodes punxades a Verges, Llagostera, Medinyà, Sarrià de Ter i Girona

Es desconeixen les causes de l'incident, si és una simple bretolada o té alguna connotació política

Vehicles amb les rodes punxades a Verges
Vehicles amb les rodes punxades a Verges | ACN
Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:17h
Els Mossos d'Esquadra han comptabilitzat fins a 142 cotxes amb les rodes punxades als municipis de Verges (el Baix Empordà), Medinyà, Sarrià de Ter i Girona (el Gironès). En concret, a Verges se n'han trobat 95; a Medinyà, 13; a Sarrià, 16; a Llagostera 5 i a Girona (a la zona de la Devesa i l'Auditori) se n'han localitzat 13 més.

Els Mossos estan començant a agafar les primeres denúncies. A l'Ajuntament de Verges, s'ha habilitat la Sala de Sessions per atendre els afectats. Els veïns fan cua per poder fer la seva reclamació. Diversos tallers s'estan oferint per reparar els pneumàtics de manera gratuïta.

Els veïns de Verges han estat els més afectats. S'han trobat les rodes de tots els cotxes aparcats al carrer punxades. De matinada, uns desconeguts han rebentat de manera indiscriminada els pneumàtics dels vehicles i la gent s'ha hagut d'organitzar per intentar portar a la feina la gent que s'havia quedat sense cotxe. 

Es desconeixen les causes de l'incident, si és una simple bretolada o té alguna connotació política. Ahir al poble es van tallar les quatre carreteres d'accés, amb motiu de l'aturada de país.
A més, Verges, governat per la CUP, és el poble natal del diputat de JxSí i cantant Lluís Llach, autor de cançons com L'Estaca. Precisament, després que l'alcalde Ignasi Sabater l'hagi informat de l'acció vandàlica, Llach ha fet un tuit on expressa "tot el suport a la gent" del seu poble.

Medinyà va convertir-se en el municipi 222 de les comarques gironines, però la setmana passada el Tribunal Constitucional va anul·lar la llei que l'independitzava de Sant Julià de Ramis.