Més de 4.000 gironins omplen la plaça del Vi contra la repressió policial

Un cartell a la façana de l'Ajuntament reclama declarar el delegat de l'Estat Enric Millo persona non grata a la ciutat

Redacció/ACN
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:02h
Pla general de les més de 4.000 persones que han assistit a la concentració contra la repressió policial espanyola del referèndum a Girona.
Pla general de les més de 4.000 persones que han assistit a la concentració contra la repressió policial espanyola del referèndum a Girona. | ACN.

Un bomber trona els aplaudiments fets per la gernació concentrada a la Plaça del Vi de Girona. Foto: ACN.


La Plaça del Vi de Girona s'ha omplert de gom a gom de gironins que han condemnat la repressió policial per part de la policia espanyola en la jornada de votació del referèndum d'aquest diumenge. Segons la Policia Municipal, la concentració ha aplegat més de 4.000 persones.

Els grans protagonistes han estat els Bombers de la Generalitat. Una desena de membres del cos han arribat enmig d'un passadís, envoltats pels aplaudiments dels ciutadans. Entre d'altres, a la Plaça del Vi hi havia treballadors de l'Ajuntament, Agents Rurals i estudiants, a banda d'autoritats polítiques.
 

Pla de detall del bisbe de Girona, Enric Pardo, a la concentració davant l'Ajuntament de Girona. Foto: ACN.


El Bisbe de Girona, Enric Pardo, també hi ha participat, després que aquest matí el Bisbat ha fet un comunicat de condemna per la violència exercida per la policia espanyola.

A la façana del consistori, un cartell reclamava declarar el delegat del govern espanyol, el gironí Enric Millo, com a persona non grata a la ciutat. Crits contra les forces d'ocupació, apel·lacions a la vaga general i a favor de la celebració del referèndum han estat els que més s'han repetit.
 

Cartell a la façana de l'Ajuntament de Girona que demana declarar Enric Millo com a persona non grata Foto: ACN.