La batllessa de Girona rep les defensores dels drets humans Wafae Charaf i Aisha Dabo

La visita s’emmarca en el projecte català Ciutats Defensores dels Drets Humans, del qual Girona forma part de fa tres anys ençà

D’esquerra a dreta, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’activista Aisha Dabo i l’activista Wafae Charaf.
D’esquerra a dreta, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’activista Aisha Dabo i l’activista Wafae Charaf. | Ajuntament
Redacció
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 8:37h
La batllessa de Girona, Marta Madrenas, ha rebut aquest dijous les defensores dels drets humans Wafae Charaf i Aisha Dabo. Durant la trobada, que ha tingut lloc al despatx d’Alcaldia i a la qual ha assistit també el regidor de Cooperació de l’Ajuntament, Cristòbal Sánchez, Marta Madrenas els ha agraït que vinguessin a la ciutat a explicar la seva experiència i ha lloat la seva valentia en la defensa dels drets humans en els seus països.
 
En el marc de la visita a Girona, Charaf i Dabo explicaran la seva realitat i la seva lluita al Marroc i a Gàmbia, respectivament, avui a les 19 h al Centre Cívic Santa Eugènia dins de la xerrada “Dona, africana i activista”. Al matí, les dues activistes han fet una xerrada als instituts Santa Eugènia i Montilivi per donar a conèixer a l’alumnat i al professorat gironí la seva experiència.
 
Girona forma part del projecte català Ciutats Defensores dels Drets Humans des de fa tres anys. Aquesta iniciativa, nascuda ara fa cinc anys, té com a objectiu donar veu a la tasca de persones compromeses amb els drets humans d’arreu del món.
 
Wafae Charaf és una coneguda activista marroquina. Llicenciada en Dret i resident a Tànger, és membre d’una de les organitzacions més influents del país: l’Associació Marroquina dels Drets Humans (AMDH). Ha participat també al Moviment 20 de Febrer i milita al partit Via Democràtica. En la seva lluita, ha reclamat reformes polítiques profundes al seu país, ha donat suport a diverses reivindicacions obreres i ha defensat els drets de les dones i de les persones migrants. Després de passar dos anys a la presó, Charaf va ser posada en llibertat el 10 de juliol del 2016. Els fets que van provocar el seu empresonament es remunten al 27 d’abril del 2014, quan va ser segrestada, agredida i amenaçada per persones desconegudes després de participar en una manifestació pacífica a Tànger. Charaf va informar d’aquests fets als tribunals, però la policia va declarar que la seva denúncia era falsa i la van detenir poc després.
 
Aisha Dabo està establerta a Dakar des del 2006, tot i que els seus orígens es troben en punts diversos de l’Àfrica. Va néixer en algun lloc de l’Àfrica Oriental i va créixer a la República Democràtica del Congo, al Senegal i a Gàmbia. Bona part de la seva feina s’enfoca precisament cap a aquest últim país, Gàmbia, tot i que també treballa amb altres països africans. És periodista, comunicadora i ciberactivista. Coordina la xarxa Africtivistes, en marxa des de finals del 2015 amb l’objectiu de promoure el progrés econòmic i democràtic del continent.