El Baix Ebre s'interessa pel projecte turístic de les Vies Verdes de Girona

Una delegació encapçalada pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i una quinzena d'empresaris visitaran el 3 d'octubre les comarques gironines

Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:43h
Via verda entre Girona i Quart (ruta del carrilet II: Girona-Sant Feliu de Guíxols).
Via verda entre Girona i Quart (ruta del carrilet II: Girona-Sant Feliu de Guíxols). | Foto: Consorci Vies Verdes de Girona.
Una delegació encapçalada pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i integrada per una quinzena d'empresaris turístics realitzarà el proper 3 d'octubre una visita a les Vies Verdes de Girona per conèixer in situ esta oferta cicloturística. La iniciativa s'emmarca en l'assistència tècnica per consolidar com a destinació cicloturística la comarca del Baix Ebre, que promou la institució comarcal a través del projecte Baix Ebre Avant.

Este actiu turístic gironí engloba actualment quatre vies que són gestionades per un mateix organisme, el Consorci de les Vies Verdes de Girona, que integra els vint-i-vuit ajuntaments de les poblacions per on transcorren els quatre traçats. Al voltant d'esta iniciativa cicloturística s'ha desenvolupat un ampli ventall de serveis que van des d'allotjaments a restauració, passant per lloguers, transfers i altres serveis ciclistes complementaris. Precisament, un dels objectius de la visita és conèixer l'estructuració d'esta oferta turística gironina, les instal·lacions, els equipaments associats, el manteniments dels itineraris, els públics als quals s'adreça l'oferta i, en definitiva, tots aquells aspectes que es puguen imitar al Baix Ebre per convertir el cicloturisme en un generador de riquesa i creació d'ocupació.

La delegació del Baix Ebre té previst entrevistar-se amb responsables de l'Agència de Turisme Medi Ambiental, una empresa que gestiona el Centre Logístic de Bicicletes, un servei integral de lloguers, trasllats i logística, tant per petites excursions com per grans rutes. També visitaran el Mas de la Coromina, un allotjament turístic de la Vall d'en Bas i mantindran una reunió amb el gerent en funcions del Consorci de Vies Verdes de Girona, Àngel Planas.

Actualment les Vies Verdes de Girona compten amb 125 quilòmetres de recorregut que estan estructurats en quatre trams: la Ruta del Ferro i del Carbó, que va de Ripoll a Ogassa passant per Sant Joan de les Abadesses; la Ruta del Carrilet I Olot-Girona que uneix aquestes dues ciutats travessant els poblets de les valls dels rius Ter, Brugent i Fluvià; la Ruta del Carrilet II Girona-Sant Feliu de Guíxols; i la Ruta del Tren Petit, que uneix les poblacions de Palamós i Palafrugell.

L'assistència tècnica per consolidar com a destinació cicloturística el Baix Ebre és la continuació dels Seminaris de Creació de Producte Turístic impulsats l'any passat a través del projecte Baix Ebre Avant. Empresaris del sector i tècnics del Consell Comarcal del Baix Ebre han continuat treballant enguany en iniciatives per fer més visible el potencial cicloturístic de les Terres de l'Ebre, tant en als mercats de proximitat com per als internacionals. En este sentit, properament el Consell Comarcal del Baix Ebre presentarà un mapa i un dossier professional del cicloturisme de les Terres de l'Ebre, que inclou tots els nous productes turístics com per exemple un recorregut integral en bicicleta de quatre dies per la Via Verda des d'Alcanyís fins a Tortosa, una volta guiada a Cardó amb BTT o experiències que lliguen ciclisme i gastronomia, entre altres.

Esta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.